Δείκτης Τιμών Bitcoin

Δείκτης Τιμών Bitcoin από το CoinDesk

Δείκτης Τιμών Bitcoin από το CoinDesk

Όσο πιο αποδεκτό γίνεται το Bitcoin τόσο περισσότερες υποδομές βλέπουμε να «χτίζονται» γύρω από αυτό. Όσο περισσότερες υποδομές δημιουργούνται τόσο περισσότερο αποδεκτό γίνεται. Αυτός ο κύκλος ανάπτυξης του εναλλακτικού μέσου συναλλαγών, ξεκίνησε το 2010 όταν κι έγινε η πρώτη συναλλαγή με bitcoins. O χρήστης laszlo της Online κοινότητα, πρόσφερε 10 χιλιάδες bitcoins σε όποιον στείλει στο σπίτι του πίτσες αξίας 25 δολαρίων.

Στις μέρες μας, εκτός από τη μεγάλη αποδοχή του Bitcoin ως μέσου συναλλαγής από τους απλούς ανθρώπους, εταιρίες κι οργανισμοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό και είναι διατεθειμένοι να «χτίσουν» πάνω του. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα σε αυτόν τον τομέα είναι η δημιουργία Δείκτη Τιμών Bitcoin (Bitcoin Price Index ή BIP) από το CoinDesk.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του δείκτη είναι:

  • Ο δείκτης είναι απλά ένας μέσος όρος τιμών συναλλαγής στα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια
  • Ο δείκτης εκφράζεται ως το μέσο της διακύμανσης των τιμών bid/ask
  • Ο δείκτης ενημερώνεται κάθε 60 δευτερόλεπτα
  • Ιστορικά δεδομένα παρέχονται από 1ης Ιουλίου 2013. Προηγούμενα ιστορικά δεδομένα διατηρούνται στο MtGox
  • Τα υψηλά/χαμηλά κλεισίματος κι ο δείκτης κλεισίματος παρέχονται σύμφωνα με την ώρα Greenwich Mean Time (GMT)
  • Οι δείκτες για τιμές πλην δολαρίου υπολογίζονται με βάση τις ισοτιμίες του openexchangerates.org

Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα ανταλλακτήριο για να συμπεριληφθεί στο δείκτη είναι:

  • Παγκόσμια βάση χρηστών
  • Ελάχιστη αξία συναλλαγών 1500 δολάρια
  • Οι μεταφορές χρημάτων από και προς το ανταλλακτήριο πρέπει να ολοκληρώνονται εντός 7 ημερών.

Όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο δείκτη τιμών του CoinDesk, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/