Επίθεση στο Bitcoin-Central

Bitcoin

Επίθεση φαίνεται να δέχτηκε το Bitcoin-Central όπως δηλώνει στην κεντρική του ιστοσελίδα:

 Down for Maintenance

Bitcoin-Central.net is temporarily down for maintenance.

We have been compromised, please do not send any funds to your wallet.

A few hundred BTC have been stolen, we will cover it fully.

Please do not call, do not e-mail. We will give you additional information ASAP.

Δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, αλλά εκτιμούμε την άμεση ενημέρωση πως όλες οι απώλειες θα καλυφθούν εσωτερικά, προς αποφυγή άχρηστου πανικού. Επιπλέον, από όσα έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής, οι καταθέσεις σε ευρώ είναι ασφαλισμένες μέχρι το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό Tweet, υπεύθυνος για την επίθεση στο Bitcoin-Central φαίνεται να είναι ο Host που φιλοξενεί τη σελίδα. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε κάποια καθαρή άποψη. Πάντως είναι η δεύτερη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, που το Bitcoin-Central αντιμετωπίζει προβλήματα επιθέσεων. Αν οι εικασίες για εσωτερική επίθεση από τον Host επαληθευτούν, θα πρέπει να κοιτάζουν για άμεση μεταφορά του Site σε έναν Dedicated Server σε Datacenter.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/