Νομικές Επιτροπές του Ιδρύματος Bitcoin

Νομικές Επιτροπές BitcoinΤο Ίδρυμα Bitcoin έχει δημιουργήσει τρεις Νομικές Επιτροπές, για να προσφέρει βοήθεια και καθοδήγηση στις εταιρίες και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.

Ο Mike Hearn ορίστηκε ως πρόεδρος της Επιτροπής Νόμου και Πολιτικής (Law and Policy Steering Committee), ο Marco Santori ως πρόεδρος της Επιτροπής Ρυθμιστικών Θεμάτων (Regulatory Affairs Committee), ενώ ο Brian Klein ως πρόερδος της Επιτροπής Νομικής Υπεράσπισης (Legal Defense Committee).

«Συνθέτουμε μια ομάδα ανθρώπων για να ενθαρύνουμε τον διάλογο με τις ρυθμιστικές αρχές, σε μια προσπάθεια ενεργητικής εκπαίδευσης πάνω στο Bitcoin» αναφέρει ο κ. Santori.

Εξήγησε πως οι Επιτροπές προσπαθούν να βρουν ενδιαφερόμενους από όλες τις πολιτίες των ΗΠΑ, γιατί οι νόμοι και οι ρυθμίσεις ενδέχεται να διαφοροποιούνται αισθητά από πολιτεία σε πολιτεία.

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους από κάθε πολιτεία, γιατί σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε πως θ’ ακουστούν όλες οι φωνές κι όχι μόνο οι ισχυρότερες.»

Ο κ. Santori δήλωσε πως ο πρώτος στόχος της Επιτροπής Ρυθμιστικών Θεμάτων είναι να καταγράψει τι συμβαίνει στο ρυθμιστικό τοπίο και στη συνέχεια να παρακολουθεί οποιεσδήποτε αλλαγές. Όσον αφορά την Επιτροπή Νομικής Υπεράσπισης, δήλωσε πως ο ρόλος της είναι να δημιουργήσει και να διαχειριστεί ένα κεφάλαιο και μια διαδικασία νομικής υπεράσπισης.

Ο κ. Hearn τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς και ο πρώτος σκοπός της Επιτροπής Νόμου και Πολιτικής είναι να προσδιορίσει σαφώς την αποστολή της, ωστόσο μέρος αυτής θα είναι να διατυπώσει μια σειρά επιχειρημάτων που το ίδρυμα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των νομοθετών και ρυθμιστικών αρχών.

Πρόσθεσε επίσης:

[Θέλουμε επίσης] να οριστικοποιήσουμε μια σειρά θέσεων που θα συνοψίζουν το τι πιστεύει η κοινότητα του Bitcoin για ορισμένα θέματα. Αυτό είναι προφανώς αδύνατο. Ωστόσο πολλοί φορείς, ειδικότερα κυβερνήσεις, δεν έχουν καθόλου εμπειρία στο χειρισμό κατανεμημένων κοινοτήτων. Αν δεν έχουν μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους θα μπορούν να προσκαλέσουν σε συζήτηση και να έχουν εγγράφως τις θέσεις τους, θα προχωρήσουν χωρίς καθόλου τροφοδότηση από όλους εμάς. Για αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Εξήγησε πως η επιτροπή θα δημιουργήσει επίσης προτάσεις με τρόπους για τη βελτίωση των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών.

«Για παράδειγμα, μπορεί να επιτραπεί στ’ ανταλλακτήρια να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά διαβατήρια που θα έχουν σαρωθούν μέσω έξυπνων τηλεφώνων Android, στα πλαίσια της ρύθμισης Γνωριμία με τον πελάτη; Αν όχι, γιατί να μην μπορεί και αυτό να αλλάξει; Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει η επαλήθευση των διευθύνσεων των πελατών ευκολότερη από ότι με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος; Υπάρχουν πολλοί μη αμφιλεγόμενοι τρόποι που μπορούμε να μειώσουμε τον κόπο για τους σημερινούς χρήστες Bitcoin.»

Ο κ. Χερν δήλωσε πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανατροφοδότηση και ενθαρρύνει τους αναγνώστες να έρθουν σε επαφή εάν έχουν οποιεσδήποτε ιδέες για τα σημεία που θα πρέπει να εστιάσουν οι επιτροπές.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/