Οι δράσεις μας

Η πίστη μας ότι το Bitcoin μπορεί να αποτελέσει κάτι θετικό για την κοινωνία κι ότι για αυτό το λόγο πρέπει να διαδοθεί η ιδέα, έχει καθοδηγήσει τα βήματά μας τα τελευταία χρόνια. Έχουμε οργανώσει και χρηματοδοτήσει ορισμένες από τις δράσεις αλλά έχουμε συμμετάσχει και σε διάφορες άλλες αξιόλογες προσπάθειες διάδοσης της φιλοσοφίας ενός ανοιχτού συναλλακτικού μέσου.

Το Bitcoin είναι ανοιχτό σε όλους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συνεισφορά του BitcoinX.gr στη διάδοση του Bitcoin στην Ελλάδα και τη συνεισφορά του στην ελληνική αλλά και παγκόσμια κοινότητα. Οι δράσεις μας είναι ταξινομημένες κατά φθίνουσα χρονολογική σειρά.

2015 – Τηλεοπτικη παρεμβαση στο ATTICA

Στην τηλεοπτική εκπομπή Μαγκαζίνο του Κώστα Αργυρού την 1η Δεκεμβρίου 2015, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το Bitcoin με αφορμή τις εν εξελίξει κυβερνοεπιθέσεις κατά των ιστοσελίδων ελληνικών Τραπεζών, στις οποίες οι δράστες ζητούσαν λύτρα σε Bitcoin. Βασικό συμπέρασμα ήταν πως το Bitcoin αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλούς αλλά και για κακούς σκοπούς.

2015 – Ραδιοφωνική παρέμβαση στο σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύντομη αναφορά στο Bitcoin στην εκπομπή της κυρίας Εύης Σοφιανού «Το Χρήμα Αλλιώς», στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Σοφιανού και το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φιλοξενία.

2015 – Συμμετοχή σε ρεπορτάζ για την Εφημερίδα των Συντακτών

Στον χώρο του The Cube, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση οπαδών Bitcoin με αφορμή την έλευση των 3 Bitcoin ATM (BTM), η ομάδα του BitcoinX.gr είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Κωνσταντόπουλο εφόλης της ύλης και να του παρέχουμε τεχνικές και νομικές πληροφορίες σχετικά με το Bitcoin για το άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

2014 – Συμμετοχή στο ντοκιμαντέρ Bitcoin and Digital Economy

Το 2014 είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του κ. Κωνσταντίνου Μουρατίδη με τίτλο Bitcoin and Digital Economy, στο οποίο γίνεται ανάλυση πολλών πτυχών του Bitcoin από ανθρώπους καταξιωμένους στο αντικείμενό τους.

2014 – TEDxAUEB

Ο θεσμός των διασκέψεων TED είναι καταξιωμένος παγκοσμίως, με σλόγκαν του «ideas worth spreading». Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι διασκέψεις TEDx οι οποίες διοργανώνονται από ανεξάρτητους φορείς. Στις 15 Μαρτίου του 2014 διοργανώθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το TEDxAUEB με θέμα «Αναδυόμενα μονοπάτια» (Emerging paths). Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη θερμοκοιτίδα του Bios Cultural Centre. Δεχθήκαμε με χαρά την πρόσκληση του Πανεπιστημίου κι ο ιδρυτής του BitcoinX.gr, Αντώνης Τσακούμης, μίλησε για αυτό το νέο αναδυόμενο μονοπάτι που ονομάζεται Bitcoin.

Ευχαριστούμε θερμά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο καθώς κι όλους τους διοργανωτές και χορηγούς της εκδήλωσης.

2014 – Δεύτερη εκδήλωση BitcoinX.gr, στην Πάτρα

Στις 10 Ιανουαρίου 2014 συμμετείχαμε ενεργά στη δεύτερη εκδήλωση ενημέρωσης για θέματα Bitcoin, που διοργανώθηκε στην Πάτρα. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσουμε την ιδέα που αντιπροσωπεύει το Bitcoin και να δημιουργήσουμε συζήτηση με την τοπική κοινωνία, όσον αφορά τα προβλήματα στη συμμετοχή και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών συναλλαγών. Η εκδήλωση είχε πολλές συμμετοχές και χαρήκαμε ιδιαίτερα από τους διαλόγους και τις συζητήσεις που προέκυψαν. Η διοργάνωση είχε ΔΩΡΕΑΝ είσοδο ενώ το κόστος διεξαγωγής της χρηματοδοτήθηκε από το BitcoinX.gr και τους υποστηρικτές του.

2014 – Ελληνική μετάφραση του Bitcoin πορτοφολιού Hive

Το πορτοφόλι Hive, αποτελεί μια εναλλακτική για λειτουργικό OS X και Android. Η ομάδα του BitcoinX.gr, υπό το συντονισμό του ιδρυτή, πραγματοποίησε την πρώτη μετάφραση του λογισμικού στα ελληνικά, στο σύνολό της και τη διέθεσε δωρεάν στην κοινότητα.

2013 – Παρουσίαση του Bitcoin στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τώρα»

Στις 22 Νοεμβρίου 2013, ο ιδρυτής του BitcoinX.gr απάντησε ζωντανά σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου κυρίας Άννα Μπουσδούκου, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Τώρα». Με αυτό τον τρόπο, επιχειρήθηκε μια πρώτη ενημέρωση του ευρύτερου ελληνικού κοινού σχετικά με το τί είναι το Bitcoin και πως χρησιμοποιείται.

2013 – Μετάφραση του Δημιουργού Διευθύνσεων Bitcoin

Για να μπορέσει κάποιος να ξεκινήσει με το Bitcoin χρειάζεται μια διεύθυνση Bitcoin. Με τον Δημιουργό Διευθύνσεων Bitcoin, μπορεί να αποκτήσει κάποιος μια διεύθυνση Bitcoin μαζί με το ιδιωτικό της κλειδί, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσει οποιοδήποτε λογισμικό.  Ο κώδικας του Δημιουργού είναι ανοιχτός (Open Source) και συνεπώς διαθέσιμος προς όλους. Η ομάδα του BitcoinX.gr πραγματοποίησε την ελληνική μετάφρασή του και διάθεσή της στην κοινότητα, δωρεάν για όλους.

2013 – Συμμετοχή του BitcoinX.gr σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα»

Το καλοκαίρι του 2013, προσέγγισαν το BitcoinX.gr δημοσιογράφοι που ενδιαφέρονταν να κάνουν κάποιο ρεπορτάζ για το Bitcoin. Ο ιδρυτής του Site συνεργάστηκε με το δημοσιογράφο Γιώργο Πουλιόπουλο, στο άρθρο του δεύτερου που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής» της 25ης Αυγούστου 2013 καθώς και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

2013 -Δημιουργία ελληνικού καταλόγου επιχειρήσεων που δέχονται Bitcoin

Τον Ιούνιο του 2013 ξεκίνησε η λειτουργία του Ελληνικού Bitcoin Καταλόγου, στον οποίο μπορούν να καταχωρούνται ΔΩΡΕΑΝ οι επιχειρηματίες και οι εταιρίες που δέχονται Bitcoin ως μέσο πληρωμής. Τα έξοδα της υλοποίησης και της συντήρησης, καλύπτονται πλήρως από το BitcoinX.gr

2013 – Πρώτη εκδήλωση BitcoinX.gr, στην Αθήνα

Με δειλά βήματα αλλά με θέληση κι αποφασιστικότητα, η ομάδα του BitcoinX.gr διοργάνωσε στις 19 Ιουνίου 2013 την πρώτη εκδήλωση Bitcoin στην Ελλάδα, (αρχική ανακοίνωση στο φορουμ) σε μια περίοδο που βρίσκαμε συνεχώς αντιμέτωπους κι αντίθετους με το Bitcoin τους πάντες, από media έως γνωστούς και φίλους. Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα, η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε πλήθος ενδιαφερομένων, ενώ στο τέλος της μοιράστηκαν αναμνηστικά χαρτονομίσματα Bitcoin που περιείχαν αληθινά ποσά Bitcoin! Η διοργάνωση είχε ΔΩΡΕΑΝ είσοδο κι η ομάδα του BitcoinX.gr επωμίστηκε όλο το κόστος της διοργάνωσης.

2013 – Συμμετοχή του BitcoinX.gr σε ρεπορτάζ οικονομικής εφημερίδας

Τον Απρίλιο του 2013, δεχθήκαμε στο BitcoinX.gr πρόσκληση για συμμετοχή σε ρεπορτάζ της οικονομικής ηλεκτρονικής εφημερίδας ΒΟΡΕΙΑ και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Αλέξη Μητάκη, την οποία αποδεχθήκαμε με χαρά. Στο σχετικό ρεπορτάζ, γίνεται μια συνοπτική ανάλυση για το τι είναι το Bitcoin και πως λειτουργεί.

2012 – Δημιουργία BitcoinX.gr

Κατοχύρωση ονόματος χώρου BitcoinX.gr και δημιουργία της πρώτης ελληνικής μη-κερδοσκοπικής ιστοσελίδας με θέματα γύρω από το Bitcoin, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Πιο συγκεκριμένα, περιγραφή του Bitcoin και της λειτουργίας του, τεχνικές αναλύσεις, προτάσεις για ασφάλεια συναλλαγών και πορτοφολιού, ανάρτηση σημαντικών νέων στο Bitcoin που αφορούν τη χώρα μας κι άλλα.

Μοιραστείτε το!