Το bitcoin ενδιαφέρει πλέον τις μεγάλες τράπεζες.

Πλέον τα κρυπτονομίσματα έδειξαν πως μπορούν να αλλάξουν το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών. Μεγάλες τράπεζες της Αμερικής έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Bitcoin και είναι πλέον θέμα χρόνου να το ενσωματώσουν στο σύστημά τους.

ATM MachineΤο βασικό πλεονέκτημα του χαμηλού, ή μηδενικού κόστους, μιας συναλλαγής για την μεταφορά τεράστιων όγκων πληρωμών από μια χώρα σε μια άλλη, η οποία γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού του προσωπικού μας υπολογιστή αλλά και με την ευχέρεια του ελάχιστου χρόνου και κόπου απο την μεριά του καταναλωτή – πελάτη, για αυτή την μεταφορά χρημάτων, δημιούργησε την ανάγκη εκσυχρονισμού των μεγάλων τραπεζών. Βασικό θέμα τους είναι το ενδεχόμενο το Bitcoin να εξαλλείψει την ανάγκη του τραπεζικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε. Πλέον η τάση της φοβίας του ψηφιακού νομίσματος, μετατρέπεται σε ανάγκη του υπάρχων τραπεζικού συστήματος για εξέλλιξη, εκσυχρονισμό όπου στο τέλος φαίνεται να το αγκαλιάζουν και να το αποδέχονται προτού οι εξελλίξεις στην παγκόσμια αγορά τους θέσουν εκτός παιχνιδιού.Παραθέτω στους αναγνώστες το άρθρο του Euro2day.

Μέχρι σήμερα οι Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs και Wells Fargo έχουν εκδώσει εκθέσεις για το Bitcoin.

Μοιραστείτε το!