Έξοδος του OKPAY από το Bitcoin;

OKPAY

OKPAY Debit Card

Παρά το ότι περίπου ένα χρόνο πριν η υπηρεσία OKPAY πανηγύριζε την πλήρη ενσωμάτωση του Bitcoin, τώρα ενημερώνει τους χρήστες ότι αυτή αναστέλλεται επ’ αόριστο και μάλιστα χωρίς να παρέχεται κάποια αιτιολογία για την απόφαση αυτή. Σύμφωνα όμως με μια αποθηκευμένη έκδοση μια παλαιότερης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα τους, οι λόγου φαίνεται να σχετίζονται με την αστάθεια της ισοτιμίας του Bitcoin.

Υπάρχει όμως κι άλλο ένα ενδεχόμενο. Κατά το πρόβλημα του χωρισμού της αλυσίδας των μπλοκ στις 12 Μαρτίου 2013, ένας χρήστης ανέφερε ότι κατάφερε να διπλο-ξοδέψει (double spend) 211 νομίσματα Bitcoin από το OKPAY. Ο ίδιος χρήστης έστειλε 65 bitcoins στο OKPAY, μια συναλλαγή που τελικά δεν επικυρώθηκε, λόγω της απόφασης που πάρθηκε από την κοινότητα τότε, να υιοθετήσουν την αλυσίδα των μπλοκ που δημιουργούνταν από τα mining pools που χρησιμοποιούσαν την παλαιότερη έκδοση του Client. Τα φαινόμενα αυτά, που να τονίσουμε όμως ότι ήταν μοναδικά και δε μπορούν ν’ αναπαραχθούν, αφού το σχετικό πρόβλημα στον κώδικα διορθώθηκε, ίσως να θορύβησαν τους υπευθύνους του OKPAY και να τους οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης.

Μέρος του άρθρου προέρχεται από κείμενα του Bitcoin Magazine, μεταφρασμένα στα ελληνικά από την ομάδα του BitcoinX.gr

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/