Ανταλλαγή bitcoin με μπάρες χρυσού στο Netagio

Netagio Gold & Bitcoin

Εικόνα Flickr από Bullion Vault

Η ασφάλεια των νομισμάτων Bitcoin δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά των κατόχων στο πως θα ασφαλίσουν το πορτοφόλι τους αλλά και στους συνεργάτες που θα εμπιστευτούν την περιουσία τους. Το θέμα της προστασίας των Bitcoin το έχουμε καλύψει στο παρελθόν στη σειρά άρθρων μας με τίτλο Πορτοφόλι και προστασία. Όσον αφορά τις Online υπηρεσίες αποθήκευσης ή ανταλλαγής Bitcoin, δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας και οι χρήστες θα πρέπει κάθε φορά να κάνουν την απαραίτητη έρευνα, πριν εμπιστευθούν κάποια.

To ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Netagio , το οποίο παρέχει από τον Ιανουάριο δυνατότητα αποθήκευσης νομισμάτων Bitcoin εκτός δικτύου, δημιούργησε μια νέα υπηρεσία προσφέροντας στους πελάτες του τη δυνατότητα να ανταλλάξουν Bitcoin με χρυσό.

Όπως μεταδίδει το techcrunch, το Netagio ανακοίνωσε πως οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν Bitcoin σε φυσικές μπάρες χρυσού 100 γραμμαρίων, οι οποίες θα είναι ασφαλισμένες και θα φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο υψίστης ασφαλείας στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την εταιρεία η ισοτιμία του bitcoin με το χρυσό θα καθορίζεται από τις πιο πρόσφατες τιμές του πολύτιμου μετάλλου και του ψηφιακού νομίσματος. Το Netagio θα χρεώνει προμήθεια 1,99% για κάθε συναλλαγή.

Η επέκταση των υπηρεσιών, από απλή αποθήκευση σε προσφορά ανταλλακτικών υπηρεσιών, είχε προαναγγελθεί από το Netagio, ως η δυνατότητα δημιουργίας κέρδους από την πλατφόρμα. Ξεκινώνας την παροχή υπηρεσιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, έχει λογική δεδομένης της προσφατης κατάρρευσης τους MtGox, που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες.

Πηγή

 

Μοιραστείτε το!