Ταξίδια στο διάστημα με Bitcoin;!

rbranson_tweet

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Richard Branson ότι η Virgin Galactic δέχεται πληρωμές σε Bitcoin, για τα διαστημικά της ταξίδια. Ο 63χρονος επιχειρηματίας είναι καλύτερα γνωστός ως ο ιδρυτής της Virgin Group, η οποία κατέχει πάνω από 400 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής εταιρείας Virgin Atlantic και της Virgin Media εταιρία παροχής τηλεπικοινωνιών.

Η Virgin Galactic σκοπεύει να ξεκινήσει ταξίδια στο διάστημα εντός του 2014. Ειδικά για το πρώτο ταξίδι, έχει υπογραφεί αποκλειστική συμφωνία με το NBCUniversal για τη μετάδοση της εναρκτήριας εμπορικής διαστημικής πτήσης του SpaceShipTwo. Εντός του 2014, ο Sir Richard και τα παιδιά του, Holly και ο Sam, θα είναι οι πρώτοι επιβάτες που θα ταξιδέψουν στο διάστημα με το SpaceShipTwo από τον τερματικό σταθμό του Virgin Galactic στο Spaceport America του Νέου Μεξικό.

 

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κ. Branson σχολίασε ότι η Virgin Galactic και το Bitcoin ταιριάζουν:

Η Virgin Galactic είναι μια τολμηρή επιχειρηματική τεχνολογία η οποία οδηγεί την εξέλιξη – το Bitcoin κάνει ακριβώς το ίδιο.

Ο κ. Branson βλέπει το Bitcoin ως μια επιλογή χαμηλού κινδύνου για την Virgin Galactic κι όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να δεχθεί bitcoin, απάντησε:

Γιατί όχι; Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό το τι συνέβη. Το Κογκρέσο διέθεσε μια εβδομάδα εξετάζοντας το Bitcoin κι ενδέχεται να φέρει κάποιες ρυθμίσεις. Ελπίζω να μην καταπνίξει την καινοτομία των νέων τεχνολογιών, όπως το Bitcoin.

Παρακολουθήστε όλη τη σύντομη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση από την οποία προκύπτει ότι επιχειρηματίες μεγάλων οικονομικών μεγεθών, όπως ο κ.  Branson πιστεύουν στο Bitcoin. Εκτός όμως από επιτυχημένους επιχειρηματίες, εμπιστεύονται πλέον το Bitcoin και Πανεμιστήμια.

Η δική μας προτροπή και «πρόκληση» για τον κ. Branson είναι να ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin και στις υπόλοιπες εταιρίες του 🙂

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/