Το MtGox θα εισάγει το Litecoin

Bitcoin & Litecoin Χέρι-Χέρι

Bitcoin & Litecoin Χέρι-Χέρι

Το MtGox θα εισάγει το Litecoin στη λίστα των συναλλασσομένων νομισμάτων σύντομα, σύμφωνα πάντα με την τελευταία μέχρι στιγμής ανακοίνωσή του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο Bitcoin αυτή τη στιγμή και το κυριότερο σημείο αναφοράς της ισοτιμίας του Bitcoin. Οι πρόσφατες επιθέσεις όμως DoS και DDoS εναντίον του MtGox, έφεραν καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδίων του, αφού ως πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι σταθεροποίηση και θωράκιση της πλατφόρμας.

Τί είναι όμως το Litecoin;

Το Litecoin αποτελεί ένα ακόμα cryptocoin, δηλαδή ένα ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται στην κρυπτογραφία. Οι βασικές αρχές λειτουργίας είναι ίδιες με το Bitcoin (block chain, proof of work, peer to peer κλπ), αλλά διαφοροποιείται σε τρία κυρίως σημεία:

  • Βασίζεται σε διαφορετικό τύπο κρυπτογράφησης (scrypt)
  • Η δημιουργία ενός μπλοκ συναλλαγών κάθε δυόμιση λεπτά περίπου
  • Ο συνολικός αριθμός litecoins που θα δημιουργηθούν είναι 84 εκατομμύρια

Το Litecoin δημιουργήθηκε αφενός με το σκεπτικό να μειώσει το χρόνο επιβεβαίωσης συναλλαγών κι αφετέρου για να εξαλείψει τον «κίνδυνο» δημιουργίας συγκεκριμένων κυκλωμάτων (ASIC) για Mining, λόγω της υιοθέτησης διαφορετικού αλγόριθμου (scrypt).

Πως αναμένεται να επηρεάσει η εισαγωγή του Litcoin στο MtGox;

Τους τελευταίους μήνες, το Litecoin γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση και όσον αφορά την ισοτιμία του αλλά και όσον αφορά τη διάθεση των χρηστών για Litecoin Mining. Στο δεύτερο ενδεχομένως να έχει συμβάλλει το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους περίπου, έχουν κυκλοφορήσει συσκευές Bitcoin Mining βασισμένες σε ολοκληρωμένα ASIC, οι οποίες είναι πολύ αποδοτικές, καθιστώντας το Mining με κάρτες γραφικών ασύμφορο. Αρκετοί Bitcoin Miners λοιπόν, αξιοποίησαν τον εξοπλισμό τους για εξόρυξη litecoins. Σε αυτή την ανάπτυξη του Litecoin, έρχεται να προστεθεί και το MtGox το οποίο αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υιοθέτηση και του Litecoin, ως εναλλακτικό νόμισμα συναλλαγών. Τα litecoins έχουν προς το παρόν περιορισμένη χρήση, αλλά συνεχώς αναπτύσσονται και προσφέρονται νέες υπηρεσίες.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Δύο σχόλια

    1. Ή που όλα θα έχουν την αξία τους το κάθε ένα. Ας μην ξεχνάμε πως το
      Bitcoin έχει τις ιδιαιτερότητές του (π.χ. 21 εκατ. νομίσματα για ένα
      παγκόσμιο νόμισμα, μοιάζουν λίγα) τις οποίες έρχονται να «διορθώσουν» τα εναλλακτικά νομίσματα.