Ίδρυμα Bitcoin

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Ίδρυμα του Bitcoin είναι πλέον γεγονός. Το ίδρυμα θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες:

Τυποποίηση

  • Εξασφάλιση της συνέχισης ανάπτυξης μέσω χρηματοδότησης της ομάδας ανάπτυξης.

Προστασία

  • Προστασία κι εξέλιξη του πρωτοκόλλου στο οποίο βασίζεται.

Προώθηση

  • Βελτίωση της φήμης του Bitcoin ξεκαθαρίζοντας επίσημα κάποιες παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες που αφορούν τον προορισμό του και την τεχνολογία του.

Στο ίδρυμα μπορούν όλοι να γίνουν μέλη, είτε πρόκειται για εταιρίες είτε για ιδιώτες και ν’ αποκτήσουν με αυτό τον τρόπο δικαίωμα ψήφου για τη λήψη αποφάσεων. Στην παρούσα φάση υπάρχουν τρία είδη μελών:

  • Πρωτεύοντα μέλη της βιομηχανίας του Bitcoin (Premier Industry Members)
  • Απλά μέλη της βιομηχανίας του bitcoin (Industry Members)
  • Ιδιώτες (Individual Members)

Όσοι θέλουν να γίνουν μέλη, θα πρέπει να καταβάλλουν την αντίστοιχη συνδρομή. Όλα τα μέλη (και οι ιδιώτες) πρέπει να είναι επώνυμα και να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους, στοιχεία τα οποία θα υπόκεινται σ’ επαλήθευση. Αν κάποιος θέλει να υποστηρίξει το ίδρυμα ανώνυμα, τότε μπορεί να το κάνει μέσω προσφοράς, αλλά με αυτό τον τρόπο δε θα έχει δικαίωμα ψήφου.

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε κι ευχόμαστε στο Ίδρυμα να πετύχει αλλά και να ξεπεράσει τους σκοπούς και τις προσδοκίες, ώστε να φέρει το Bitcoin ακόμα πιο κοντά σε περισσότερους ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα: Guardian, TheRegister, TheVerge

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/