Απεγκατάσταση του Bitcoin (Windows)

Αν και προσωπικά ο μόνος λόγος που βρίσκω για να προχωρήσει κάποιος σε αυτή την ενέργεια, είναι για να ελευθερώσει χώρο στο δίσκο του, παρόλα αυτά ας το αναφέρω.

Με την εγκατάστασή του, ο Satoshi client δημιουργεί τον φάκελο Bitcoin μέσα στο \Program Files ή μέσα στο \Program Files (x86) αν το λειτουργικό είναι 64bit. Σε αυτό το φάκελο τοποθετεί όλα τα αρχεία που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - LocalBitcoins

Την πρώτη φορά που τρέχει το Bitcoin, δημιουργεί ένα φάκελο με το όνομα Bitcoin μέσα στο %APPDATA%\ μέσα στον οποίο κατεβαίνουν τ’ αρχεία της αλυσίδας των μπλοκ. Στον ίδιο φάκελο δημιουργείται και το πορτοφόλι του χρήστη (wallet.dat).

Για ν’ αφαιρέσουμε πλήρως τον Satoshi Bitcoin client από τον υπολογιστή μας, θα πρέπει να κάνουμε τις παρακάτω δύο κινήσεις:

  • Κλικ στο Uninstall Bitcoin που βρίσκεται μέσα στο Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Bitcoin και να προχωρήσουμε μέχρι την ολοκλήρωση της απεγκατάστασης
  • Διαγραφή του φακέλου Bitcoin μέσα από το %APPDATA%\ Πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Win Key + R πληκτρολογούμε %APPDATA% και πατάμε το πλήκτρο Enter. Από τον φάκελο που θ’ ανοίξει, διαγράφουμε το φάκελο Bitcoin. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το πορτοφόλι μας, θα πρέπει ν’ αντιγράψουμε κάπου το αρχείο wallet.dat. Αν διαγράψουμε το πορτοφόλι μας ενώ αυτό έχει bitcoins μέσα, δε θα μπορέσουμε να τα επαναφέρουμε.

Μοιραστείτε το!