Απεγκατάσταση του Bitcoin (Windows)

Αν και προσωπικά ο μόνος λόγος που βρίσκω για να προχωρήσει κάποιος σε αυτή την ενέργεια, είναι για να ελευθερώσει χώρο στο δίσκο του, παρόλα αυτά ας το αναφέρω.

Με την εγκατάστασή του, ο Satoshi client δημιουργεί τον φάκελο Bitcoin μέσα στο \Program Files ή μέσα στο \Program Files (x86) αν το λειτουργικό είναι 64bit. Σε αυτό το φάκελο τοποθετεί όλα τα αρχεία που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του προγράμματος.

Την πρώτη φορά που τρέχει το Bitcoin, δημιουργεί ένα φάκελο με το όνομα Bitcoin μέσα στο %APPDATA%\ μέσα στον οποίο κατεβαίνουν τ’ αρχεία της αλυσίδας των μπλοκ. Στον ίδιο φάκελο δημιουργείται και το πορτοφόλι του χρήστη (wallet.dat).

Για ν’ αφαιρέσουμε πλήρως τον Satoshi Bitcoin client από τον υπολογιστή μας, θα πρέπει να κάνουμε τις παρακάτω δύο κινήσεις:

  • Κλικ στο Uninstall Bitcoin που βρίσκεται μέσα στο Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Bitcoin και να προχωρήσουμε μέχρι την ολοκλήρωση της απεγκατάστασης
  • Διαγραφή του φακέλου Bitcoin μέσα από το %APPDATA%\ Πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Win Key + R πληκτρολογούμε %APPDATA% και πατάμε το πλήκτρο Enter. Από τον φάκελο που θ’ ανοίξει, διαγράφουμε το φάκελο Bitcoin. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το πορτοφόλι μας, θα πρέπει ν’ αντιγράψουμε κάπου το αρχείο wallet.dat. Αν διαγράψουμε το πορτοφόλι μας ενώ αυτό έχει bitcoins μέσα, δε θα μπορέσουμε να τα επαναφέρουμε.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/