Αποστολή χρημάτων

Η αποστολή χρημάτων απλοποιείται εξαιρετικά για όσους χρησιμοποιούν το Bitcoin. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζεται το πολύ μια ώρα για να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν από το δίκτυο. Με το Bitcoin δεν μεταφέρονται χαρτονομίσματα (ευρώ, δολάρια, κλπ), αντί αυτών μεταφέρονται bitcoins τα οποία έχουν αντίκρυσμα σε άλλα νομίσματα. Ο μέσος όρος της ισοτιμίας του Bitcoin με το ευρώ, εμφανίζεται στο BitcoinX.gr πάνω δεξιά. Το κόστος για να στείλετε bitcoins σε κάποιον είναι αμελητέο και σε καμία περίπτωση δε μπορεί αν συγκριθεί με τις υψηλές αμοιβές των πιστωτικών καρτών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ή των εταιριών που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες μεταφοράς χρηματικών ποσών. Τέλος, δεν είναι δυνατός ο αποκλεισμός χρηστών από το Bitcoin λόγω γεωγραφικής τοποθέτησης ή άλλων κριτηρίων, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές μεθόδους μεταφοράς χρημάτων.

Το Bitcoin δεν έχει φυσική υπόσταση και «υπάρχει» μόνο μέσα σε ψηφιακές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κλπ) Για να λειτουργήσει χρειάζεται σύνδεση με το Internet, αν και τυπικά το Bitcoin μπορεί να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει και σε οποιοδήποτε άλλο είδος δικτύου. Οποιοσδήποτε ανά τον κόσμο έχει πρόσβαση στο Internet, τότε έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Bitcoin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - Time4VPS Time4VPS.EU - VPS hosting in Europe

Για κάθε συναλλαγή προτείνεται η προσάρτηση μιας μικρής αμοιβής, η οποία ανέρχεται περίπου στο ποσό των 0,001 bitcoins, δηλαδή με την τρέχουσα ισοτιμία περίπου 7 λεπτά του ευρώ. Η αμοιβή αυτή πηγαίνει σε όσους ασχολούνται ενεργά με την ασφάλεια του δικτύου και βοηθάει στον πιο γρήγορο έλεγχο και επιβεβαίωση της συναλλαγής.

Στις συναλλαγές δεν παρεμβάλλεται κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή οργανισμός και διεκπεραιώνονται άμεσα μέσα στο δίκτυο του Bitcoin κι απευθείας μεταξύ των χρηστών. Για να στείλει κάποιος ένα ποσό bitcoins χρειάζεται να διαθέτει το κατάλληλο πρόγραμμα καθώς και τη διεύθυνση Bitcoin του αποδέκτη. Εισάγει αυτά τα στοιχεία στο πρόγραμμα μαζί με το ποσό των bitcoins που θέλει να στείλει και κάνει κλικ στο πλήκτρο της αποστολής. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το email.

Για ν’ αποκτήσει κάποιος bitcoins μπορεί είτε να τ’ αγοράσει σε κάποιο ανταλλακτήριο, είτε να πληρωθεί με αυτά, είτε να τα «εξορύξει».

Μοιραστείτε το!