Δεύτερη συζήτηση γερουσαστών για Bitcoin

Image courtesy of Arvind Balaraman / FreeDigitalPhotos.net

Στην ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ των Ηνωμένων Πολιτιών, εξελίχθηκε η δεύτερη δημόσια ακρόαση σχετικά με το θέμα των εικονικών νομισμάτων όπως το Bitcoin. Την ακρόαση παρακολούθησαν επτά μέλη της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, τέσσερις Δημοκρατικοί και τρεις Ρεπουμπλικάνοι, πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή  σε σχέση με αυτή της Δευτέρας, που παρακολούθησε μόνο ένας γερουσιαστής.

Αν και δεν προτάθηκαν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, τόνισαν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων, η οποία θα έχει επιπτώσεις στην είσπραξη των φόρων, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας κι άλλα.

Μερικές από τις φράσεις που ξεχώρισαν είναι:
“Πρόκειται άραγε τα πορτοφόλια bitcoin να υποκαταστήσουν τους λογαριασμούς στην Ελβατία;” ερώτημα του γερουσιαστή Jeff Merkley, που σχετίζεται προφανώς με την αποφυγή φορολόγησης.

“Αν το Bitcoin εξελιχθεί σε ένα στάνταρ νόμισμα, θα μπορούσε να μετατρέψει το ρόλο των κεντρικών τραπεζών ριζικά και δραματικά” δήλωσε ο γερουσιαστής Mark Warner.

Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/