Το Αμερικανικό κράτος πληρώνει με Bitcoin!

Το Αμερικανικό κράτος αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοπρασία, εντός του Ιουνίου, των νομισμάτων Bitcoin που κατασχέθηκαν από το hot wallet του Silk Road. Θα δημοπρατηθούν συνολικά 29.656,51306529 Bitcoins τα οποία θα χωριστούν σε 9 ομάδες των 3000 νομισμάτων η κάθε μία και σε μία ομάδα των 2656,51306529. Η συνολική σημερινή αξία αυτών των νομισμάτων ανέρχεται σε περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ!

Φάσεις

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου ξεκινά η πρώτη φάση, κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι εγγραφές και οι καταθέσεις των εγγυητικών ποσών. Στις 26 Ιουνίου ολοκληρώνεται ο έλεγχος των συμμετοχών στη δημοπρασία και την επόμενη ημέρα ξεκινά η δεύτερη φάση, κατά την οποία θα λάβει χώρα η ίδια η δημοπρασία, από τις 06:00 έως τις 18:00 EDT. Στις 30 Ιουνίου στις 17:00 EDT θα ενημερωθούν οι νικητές της δημοπρασίας, οι οποίοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία της μεταφοράς των χρημάτων έως την πρώτη Ιουλίου.

Για να λάβει κάποιος μέρος στη διαδικασία, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των $200.000 δολαρίων ως εγγύηση, αλλά και να πληροί κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανακοίνωση του U.S. Marshals Service.

Παράπλευρα συμπεράσματα

Σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε αναφέρει ότι όταν το Αμερικανικό κράτος πουλήσει αυτά τα νομίσματα, τότε αυτομάτων θα έχει «νομιμοποιήσει» το Bitcoin, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πουλήσει κάτι που θεωρείται παράνομο. Από τη συγκεκριμένη ενέργεια πώλησης μπορούμε όμως να βγάλουμε και κάποια άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Στην πώληση των νομισμάτων δεν επιβάλλεται ΦΠΑ, κάτι που δημιουργεί ισχυρό προηγούμενο για τη μη επιβολή φόρου στις συναλλαγές fiat <-> Bitcoin. Το συγκεκριμένο γεγονός, θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι κατηγοριοποιεί με έμμεσο τρόπο το Bitcoin ως νόμισμα.

Και μην ξεχνάμε, πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί την πρώτη συναλλαγή του Αμερικανικού κράτους σε Bitcoin, αφού αγοράζει δολάρια πληρώνοντας με Bitcoin.

Μοιραστείτε το!

      
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia