Ελληνες στο Μόντρεαλ δημιούργησαν το πρωτοποριακό πορτοφόλι για bitcoins ATOMBIT

Μια ομάδα από Έλληνες κρυπτογράφους και προγραμματιστές που ζουν και εργάζονται στο Μόντρεαλ του Καναδά  αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό πορτοφόλι για bitcoins γιατί όπως λένε, δε μπορούσαν να εμπιστευτούν τα bitcoins τους σε κανένα από τα πορτοφόλια της αγοράς.

Το κινητό πορτοφόλι ονομάζεται ATOMBIT, γιατί όπως μας είπε ο CEO Ανδρέας Λεουτσαρακος, όλα γύρω μας αποτελούνται από Άτομα και Bits. Π.χ. χρησιμοποιούμε τα άτομα του smartphone για να αποθηκεύσουμε τα bits από τα bitcoins.

Αυτό που ο κόσμος δεν ξέρει, εξηγεί ο Ανδρέας, είναι ότι τα bitcoins δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Μόνο τα private keys (ιδιωτικά/προσωπικά κλειδιά) υπάρχουν, ένα κλειδί για κάθε έναν από τους bitcoin λογαριασμούς μας. Και γι’ αυτό κάθε φορά που ακούτε ότι hackers έκλεψαν bitcoins από έναν server, από ένα exchange, η από ένα πορτοφόλι, να ξέρετε ότι αυτό που πήραν (ή αντέγραψαν) είναι τα ιδιωτικά κλειδιά.

To πορτοφόλι ATOMBIT δεν αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά. Μάλιστα κάνει ακριβώς το αντίθετο! Καταστρέφει όλα τα ιδιωτικά κλειδιά από όλους τους λογαριασμούς και δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη κάθε λογαριασμοί να επαναδημιουργήσει το ιδιωτικό κλειδί του όταν το χρειάζεται. Αυτό βεβαία γίνεται τελείως αυτόματα στο iPhone, εξηγεί ο Ανδρέας, με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και την καινούργια κρυπτογραφία από την πατέντα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση και έκδοση της ιστοσελίδα μας κι έχουμε ήδη λάβει εκατοντάδες θετικά σχόλια από τον κόσμο του bitcoin. Όλοι θέλουν να μάθουν πως το πορτοφόλι ATOMBIT εμφανίζει κι εξαφανίζει τα ιδιωτικά κλειδια από τους bitcoin λογαριασμούς μας.

Η απάντηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα
http://www.atombitwallet.com/

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia