Εξοπλισμός Mining από την Biostar

Η Biostar είναι μια εταιρία καταξιωμένη στον τομέα της κατασκευής μητρικών και καρτών γραφικών για υπολογιστές, με πολλά έτη παρουσίας. Είναι επίσης η πρώτη γνωστή εταιρία του χώρου, που ανακοινώνει ανεξάρτητα προϊόντα που αφορούν αποκλειστικά το Bitcoin Mining. Στο χορό του Bitcoin είχε εμπλακεί επίσης και η Asrock, αλλά όχι με ανεξάρτητο προϊόν, παρά με μητρικές με πολλές θύρες PCIe που μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολλαπλές κάρτες γραφικών.

H πρόταση της Biostar, BTC-24GH προσφέρει 64 ASICs ανά μητρική με υποσχόμενη συνολική απόδοση 24GH/s.

H πρόταση της Biostar, BTC-24GH προσφέρει 64 ASICs ανά μητρική με υποσχόμενη συνολική απόδοση 24GH/s.

Αν και κάπως καθυστερημένα, μας εξέπληξε θετικά η πρόσφατη ανακοίνωση της Biostar για την επικείμενη κυκλοφορία μητρικής πλακέτας με 64 ASIC Chips. Τα ολοκληρωμένα προορίζονται για Mining σε αλγόριθμο SHA-256 (π.χ. Bitcoin, Namecoin, PeerCoin, κ.α.)

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υπολογιστική ισχύς: 24GH/s
Κατανάλωση :130 Watt
Διαστάσεις: 244 x 244 χιλ.
Σύνδεση: COM2USB
Τροφοδοσία: Standard ATX
Μέγιστος αριθμός συνδεδεμένων συσκευών: 50

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Ανταγωνισμός

Δυστυχώς η πρόταση της Biostar δεν έχει να επιδείξει κάτι το ξεχωριστό, αφού όσον αφορά το ζήτημα της κατανάλωσης ενέργειας, -που είναι και το σημαντικότερο στο Mining- δεν τα πάει και πολύ καλά. Η αποδοτικότητα αγγίζει τα 5W/GH ενώ υλοποιήσεις από άλλες εταιρίες υπόσχονται 1W/GH. Στα θετικά της το ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας , η πλακέτα είναι ετοιμοπαράδοτη κι αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις ερχόμενες ημέρες. Το κόστος παρόλα αυτά καθώς και οι χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει πρώτα, παραμένουν μυστήρια.

Συμπεράσματα

Το τοπίο του Bitcoin αλλά και του AltCoin Mining αρχίζει να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εταιρίες με πολλά έτη στο χώρο των ηλεκτρονικών κυκλομάτων, μπαίνουν στο «παιχνίδι», μάλλον σκεπτόμενες ότι κατά την εποχή του Gold Rush αυτοί που κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα ήταν όσοι κατασκεύαζαν ή πουλούσαν εργαλεία εξόρυξης. Εικάζουμε λοιπόν ότι θα πληθύνουν οι προτάσεις για εξοπλισμό Mining, από νέες αλλά και υπάρχουσες εταιρίες και θα δούμε πολλά σοβαρά ή μη προϊόντα.

Παραπομπές:

http://www.biostar.com.tw/app/en/event/BTC-24GH/
http://www.biostar.com.tw/app/en/news/news.php?S_ID=194

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia