Επαγγελματίες

Bitcoin κι Επαγγελματίες

Το Bitcoin μπορεί να γίνει και το νούμερο ένα εργαλείο για ΕΣΑΣ, τους Επαγγελματίες. Δείτε πως…

Επαγγελματίες

Ηλεκτρονικές πληρωμές

Με τη συστηματική χρήση του Bitcoin μπορείτε ως Επαγγελματίες να μειώσετε πολύ τα έξοδα για την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών. Είναι γνωστό πως όταν ένας πελάτης κάνει συναλλαγή με πιστωτική κάρτα ή Paypal, ποσοστό αυτής της συναλλαγής, συνήθως γύρω στο 3%, καταλήγει στις εταιρίες Visa, Mastercard, κλπ. Είναι επίσης γνωστό ότι αν η πιστωτική κάρτα με την οποία γίνει η συναλλαγή, αποδειχθεί ότι ήταν κλεμμένη, αναστρέφεται το 100% της συναλλαγής, αφήνοντας πλήρως εκτεθειμένους τους Επαγγελματίες. Τα προβλήματα αυτά, απλά δεν υπάρχουν στον κόσμο του Bitcoin. Οι συναλλαγές είναι μη αναστρέψιμες και στην περίπτωση που επιλέξετε να διατηρείτε λογαριασμό σε bitcoins, δεν υπάρχουν καθόλου αμοιβές τρίτων στις πληρωμές σας.

Υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών

Στη χώρα μας, η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών γίνονται με ευρώ. Ως επιχειρηματίας θα πρέπει με τη σειρά σας να πληρώσετε τους υπόλοιπους Επαγγελματίες που συνεργάζεστε, συνεργάτες ή προμηθευτές, επίσης σε ευρώ. Η μετάβαση στο Bitcoin ίσως σας φαίνεται βουνό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Υπάρχουν εργαλεία ώστε να στήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, στο οποίο θα δέχεστε πληρωμές και σε Bitcoin. Οι Bitcoin πληρωμές θα εκκαθαρίζονται από τρίτη υπηρεσία η οποία θα σας μεταφέρει συστηματικά στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ευρώ. Μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε και το ποσοστό της κάθε πληρωμής που θέλετε να μετατρέπεται σε ευρώ, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να πληρώνετε και τους Επαγγελματίες συνεργάτες σας που δέχονται ευρώ αλλά και όσους δέχονται bitcoins. Η αμοιβή για αυτό το είδος των υπηρεσιών ίσα που αγγίζει το ποσοστό 1% επί της συναλλαγής.

Παγκόσμια εμβέλεια

Δώστε τη δυνατότητα σε πολύ περισσότερο κόσμο να γίνει πελάτης σας. Το Bitcoin δεν έχει ούτε γεωγραφικό περιορισμό ούτε αποκλεισμένες χώρες, όπως συμβαίνει με άλλες υπηρεσίες πληρωμών. Αν επιχειρείτε στον τομέα της παροχής μη γεωγραφικών υπηρεσιών, το Bitcoin μπορεί να γίνει στην κυριολεξία ο καλύτερός σας φίλος, αφού μπορεί να σας φέρει κοντά σε όλους του κατοίκους του πλανήτη.

Αμεσότητα

Μπορείτε να δείτε αμέσως τις Bitcoin συναλλαγές, αφού η πρώτη ένδειξη για τη συναλλαγή έρχεται σε δευτερόλεπτα. Οι συναλλαγές μικρών ποσών μπορούν να επιβεβαιώνονται μέσα σε 30 λεπτά (περίπου 3 εισαγωγές σε μπλοκ της αλυσίδας των μπλοκ), ενώ για μεγαλύτερα ποσά θα χρειαστεί να περιμένετε περίπου μία ώρα (6 εισαγωγές σε μπλοκ της αλυσίδας των μπλοκ).

Διαφορετικοί λογαριασμοί για διαφορετικές εργασίες

Με το Bitcoin δεν χρειάζεται να είστε δεμένοι με 3-4 τραπεζικούς λογαριασμούς για να κάνετε τη δουλειά σας. Μπορείτε να έχετε ένα λογαριασμό ανά εργασία ή ακόμα και ανά πελάτη ή συνεργάτη. Στο Bitcoin μπορείτε να έχετε όσες διευθύνσεις θέλετε και να οργανώσετε την εργασία σας με τον τρόπο που θεωρείτε πιο αποδοτικό. Η δημιουργία ενός νέου λογαριασμού, είναι μια διαδικασία που διαρκεί ένα λεπτό και δεν χρειάζεται να εμπλακεί τρίτος μέρος.

Παραστατικά, αποδείξεις, φορολογία

Δεν είναι απαραίτητο ν’ αλλάξετε κάτι στον τομέα των παραστατικών, τα οποία παραμένουν στο επίσημο νόμισμα του κράτους. Αν συμφωνήσατε να πληρώσετε τον προμηθευτή σας με υπηρεσίες προς αυτόν, τα τιμολόγια που θα κοπούν από τον προμηθευτή σας προς εσάς, που θα αφορούν προϊόντα, αλλά κι από εσάς προς τον προμηθευτή σας, που θα αφορούν υπηρεσίες, θα αναγράφουν υποχρεωτικά πληρωμή με ευρώ, ακόμα κι αν δεν συνέβηκε ακριβώς έτσι. Το ίδιο ισχύει και με το Bitcoin, στα παραστατικά θα αναγράφονται τα αντίστοιχα ποσά σε ευρώ, όπως και στο παράδειγμα παραπάνω. Όσον αφορά τη φορολογία κι αυτή θα μετριέται και θα αποδίδεται σε ευρώ.

 

Μοιραστείτε το!