Εργαλεία

Αν αποφασίσετε ν’ ασχοληθείτε με το Bitcoin θα χρειαστείτε σίγουρα κάποια εργαλεία. Σε αυτή τη σελίδα, παρουσιάζουμε κάποια που θεωρούμε σημαντικά.

Αλυσίδα block και δίκτυο

BlockChain – Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες που είναι καταχωρημένες μέσα στην αλυσίδα των block. Διευθύνσεις bitcoin, συναλλαγές, blocks που έχουν βρεθεί και πολλά πολλά άλλα.
BlockExplorer – Άλλο ένα εργαλείο για να δούμε συναλλαγές που βρίσκονται μέσα στην αλυσίδα των block
Τρέχουσα δυσκολία – Εδώ μπορείτε να δείτε την τρέχουσα δυσκολία του δικτύου. Αυτή η πληροφορία συνήθως χρησιμεύει για να υπολογίσουμε πόσα shares μπορούμε να παράξουμε αν γνωρίζουμε τη δυναμικότητα του εξοπλισμού μας (hases/sec).

Χάρτες

BitcoinMap -Αν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί bitcoins, βάλτε τη στο χάρτη!

Στατιστικά και Πίνακες

BitcoinStats – Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσος χρόνος χρειάζεται, κατά μέσο όρο, για να μπει η συναλλαγή σας σε ένα μπλοκ; Ποιές εκδόσεις των bitcoin clients χρησιμοποιούνται; Επισκεφτείτε το site για να μάθετε.
BitcoinCharts – Δείτε πόση επεξεργαστική ισχύ διαθέτουν τα mining pools καθώς και την τιμή ενός bitcoin σε διάφορες αγορές και νομίσματα.
Bitcoin Network Graphs – Διαγράμματα δικτύου Bitcoin.

Ειδήσεις ενημερώσεις

Bitcoin Media – Ειδήσεις κι αναφορές με αρκετά συχνή ανανέωση.

Κρυπτογράφηση

BrainWallet – Σε αυτό το site μπορείτε να παράγετε τα δικά σας κλειδιά κρυπτογράφησης, από απλές καθημερινές λέξεις ή και εκφράσεις. Ακόμα κι αν χάσετε τα κλειδιά σας, μπορείτε να τα δημιουργήσετε πάλι αν θυμάστε τις λέξεις ή εκφράσεις που χρησιμοποιήσατε (πανέξυπνο!)

Μοιραστείτε το!