Ισχυρή κρυπτογράφηση

ΚρυπτογράφησηΗ κρυπτογράφηση αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Bitcoin, πάνω στον οποίο είναι χτισμένο όλο το σύστημα. Η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί το Bitcoin είναι ισχυρότερη κι από αυτή που χρησιμοποιούν στις μέρες μας οι υπηρεσίες Web Banking που προσφέρονται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για κρυπτογράφηση SHA-256 η οποία αποτελεί μέρος του SHA-2 και φυσικό «απόγονο» της κρυπτογράφησης SHA-1 που χρησιμοποιείται από τις τράπεζες, ενώ και οι δύο είναι σχεδιασμένες από το National Security Agency των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κρυπτογράφηση SHA-2 θεωρείται απαραβίαστη με τις σημερινές μεθόδους και τεχνολογία, κάτι που μας παρέχει υψηλά επίπεδα σιγουριάς για τη χρήση και φυσικά τη διάδοση του Bitcoin σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και για την κρυπτογράφηση δεν είναι απαραίτητη ούτε δυνατή η επέμβαση κάποιου τρίτου, αφού όλη η διαδικασία υλοποιείται από τον αλγόριθμο του Bitcoin κι εντός του δικτύου του.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/