Μεγάλη πρόοδος στην αποδοχή του bitcoin παγκοσμίως.

Ο Λειτουργός Συμμόρφωσης και πρώην ανώτερο στέλεχος της Visa, Tim Byun ανακοίνωσε την ένταξη του στο δυναμικό της Bitpay ως ο Διευθύνων Λειτουργός Συμμόρφωσης (Chief Compliance Officer) της εταιρείας. H Bitpay είναι πλέον ο παγκόσμιος ηγέτης στις επιχειρηματικές λύσεις που σχετίζονται με το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin έχοντας κυριαρχήσει την αγορά καθώς επεξεργάζεται συναλλαγές ύψους 1,000,000 δολαρίων ημερησίως. O Byun υπηρέτησε ως στέλεχος στη Visa τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ προηγουμένως διετέλεσε ανώτερο στέλεχος στην Federal Reserve Bank και στη Federal Deposit Insurance (FDIC).

Bitcoin network

O εκτελεστικός διευθυντής της Bitpay, Tony Gallippi σχολίασε περί της πρόσληψης του Byun εκφράζοντας ότι η κίνηση αυτή θα φέρει τις εταιρείες που συναναστρέφονται με το Bitcoin στο προσκήνιο της συμμόρφωσης με τους νόμους που ενδέχεται να εκδοθούν για πρώτη φορά ανά-το-παγκόσμιο το επόμενο εξάμηνο έτσι ώστε η καινοτόμα αυτή βιομηχανία να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ και του Καναδά που θα στρώσουν το δρόμο για την παγκόσμια νομοθεσία περί ψηφιακών νομισμάτων.

Η κίνηση πρόσληψης του Byun από την Bitpay είναι μια άριστα στρατηγική κίνηση γιατί εκτός του ότι μια αυθεντία στα θέματα συμμόρφωσης χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και συναλλαγών εντάχθηκε στο δυναμικό της, ο Byun είναι ένα σεβαστό δημόσιο πρόσωπο που έχει παραστεί και μιλήσει για λογαριασμό της Visa σε παγκόσμια συνέδρια υψηλού προφίλ, όπως το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Καταπολέμησης Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος στην Νέα Υόρκη καθώς και στη Διάσκεψη του Εθνικού Φόρουμ περί θεμάτων συμμόρφωσης στην Ουάσιγκτον.

Ο Byun ενδέχεται να είναι ένας από τους παράγοντες που θα «γράψουν το εγχειρίδιο» περί θεμάτων συμμόρφωσης σχετιζόμενα με τα ψηφιακά συναλλάγματα που θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές και πεπαλαιωμένες μεθόδους που χρησιμοποιούν τα τραπεζικά και τα πιστωτικά ιδρύματα της εποχής μας. Οι νέες μέθοδοι συμμόρφωσης θα έχουν στο επίκεντρο τους καινοτομικές τεχνολογίες που θα πληρούν τα κριτήρια KYC (“γνώριζε τον πελάτη σου” – “know your customer”) και την ταξινόμηση του ρίσκου των πελατών σε θέματα δευτερολέπτων με πιο εξονυχιστικό έλεγχο από αυτόν που παρατηρείται από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Μετά την φετινή αύξηση των επενδύσεων σε εταιρείες που σχετίζονται με το Bitcoin (117 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2014), πολλές επιχειρήσεις στελεχώνονται από αυθεντίες που θα φέρουν τη βιομηχανία του Bitcoin στο προσκήνιο και θα κερδίσουν την αξιοπιστία που χρειάζονται για να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Εκτός του Byun που άφησε τη Visa, o Ben Davenport, ανώτερο στέλεχος του Facebook ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την αποχώρηση του από τον «γίγαντα» κοινωνικής δικτύωσης για να ενταχθεί στο δυναμικό της BitGo, εταιρείας που ασχολείται με την δημιουργία “ψηφιακών πορτοφολιών” που θα βοηθήσει τον κόσμο να διασφαλίζει και να χρησιμοποιεί τα Bitcoin του.

Η βιομηχανία του Bitcoin συνεχίζει να δυναμώνει και δεν φαίνεται να επηρεάζεται … Αυτό φαίνεται πρώτα από τη σημαντική αύξηση της αξίας του “νομίσματος” τους τελευταίους μήνες, την ανακοίνωση της Google για την ανάπτυξη του δικού της «ψηφιακού πορτοφολιού» καθώς και την στρατηγικά άριστη κίνηση του Facebook να επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια ώστε να εξασφαλίσει 48 Αμερικάνικες πολιτειακές άδειες μεταφοράς χρημάτων για να μπορεί o κόσμος να στέλλει χρηματική αξία σε μορφή ψηφιακών νομισμάτων σε μερικά δευτερόλεπτα από το προφίλ του χωρίς η συναλλαγή να περνά μέσα από κεντρική αρχή η φορέα και να χρεώνει τους χρήστες άσκοπα κόμιστρα συναλλαγής. Ακόμη και η Apple που ήταν επιφυλακτική περί των ψηφιακών νομισμάτων λόγω των συμφερόντων της με τη Visa μπήκε και αυτή στο παιχνίδι αναπτύσσοντας εφαρμογές για να μπορούν οι χρήστες να συναλλάσσονται με το Bitcoin από τις συσκευές τους.

Πηγή

Μοιραστείτε το!