Νέα έκδοση επίσημου Bitcoin Client

Bitcoin Core

Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.9.0 του επίσημου Bitcoin Client, η οποία φέρνει αλλαγές, με την πιο αξιοσημείωτη αλλαγή να είναι η μετονομασία του προγράμματος. Καταργείται η παλιά ονομασία Bitcoin-qt Client και τη θέση της παίρνει η νέα, Bitcoin Core. Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, απευθύνεται περισσότερο σε προχωρημένους χρήστες, αφού αντιγράφονται κι επιβεβαιώνονται τοπικά όλα τα δεδομένα της Αλυσίδας των Μπλοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - LocalBitcoins

Αλλαγές

Εκτός από την αλλαγή στο όνομα, παρατηρούμε αισθητή διαφορά στην ταχύτητα του περιβάλλοντος χρήστη, το οποίο γίνεται ταχύτερο με καλύτερη απόκριση. Βελτιώσεις υπάρχουν επίσης στο χειρισμό και την αποθήκευση της Αλυσίδας Συναλλαγών (Block Chain) αλλά και μείωση στις αμοιβές των συναλλαγών στα 0,00001 bitcoins / kilobyte. Οι πιο μυημένοι στο Bitcoin θα χαρούν ιδιαίτερα λόγω της ενσωμάτωσης στο πρόγραμμα, λειτουργιών ελέγχου νομισμάτων (Coin Control Features*). Τέλος αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της Ελαστικότητας Συναλλαγών (Transaction Malleability) που έγινε αφορμή για πολλές συζητήσεις και προβληματισμό.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές της νέας έκδοσης κάνοντας κλικ εδώ.

Λήψη της νέας έκδοσης

Μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα έκδοση από την επίσημη ιστοσελίδα. Θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί ότι κατεβάζετε τον Bitcoin Core Client από την σελίδα του Bitcoin που παραθέτουμε κι όχι από κάπου αλλού, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνς να λάβετε κάποια «πειραγμένη» έκδοση.

Αναβάθμιση

Πριν αναβαθμίσετε, μην αμελήσετε να κρατήσετε άλλο ένα αντίγραφο ασφάλειας του πορτοφολιού σας. Προχωρήστε σε απεγκατάσταση του παλιού προγράμματος κι εγκατάσταση του νέου. Αν η παλιά έκδοση που έχετε, είναι προγενέστερη της 0.7.2, τότε θα γίνει αναβάθμιση των αποθηκευμένων αρχείων της Αλυσίδας των Μπλοκ, κάτι που θα έχει μεγάλη διάρκεια.

* Coin Cointrol: Μέχρι τώρα, δεν ήταν δυνατόν να επιλέξουμε τα Inputs των εξερχόμενων συναλλαγών που κάνουμε, αλλά ούτε και τη διεύθυνση στην οποία θα πάνε τα «ρέστα» της συναλλαγής (πληροφορίες όσον αφορά τα «ρέστα» μιας συναλλαγής μπορείτε να βρείτε στα άρθρα μας με τίτλο Απώλεια Πορτοφολιού – Μέρος 2 και Μέρος 4 ).

Μοιραστείτε το!