Νέα έκδοση Bitcoin Core 0.14.0

Έγινε διαθέσιμη χθες η έκδοση 0.14.0 του πορτοφολιού Bitcoin Core. Μερικά πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι:

  • Βελτιωμένη ταχύτητα λήψης των δεδομένων κατά την πρώτη εκκίνηση. Όταν ξεκινάει το Bitcoin Core για πρώτη φορά, πρέπει να κατεβάσει όλο το ιστορικό των συναλλαγών. Αυτή η διαδικασία που έπαιρνε πολλές ώρες/ημέρες, πλέον είναι πιο σύντομη.
  • Ταχύτερη επαλήθευση νέων μπλοκ. Βελτίωση που αφορά περισσότερο τους Miners, καθώς τα νέα μπλοκ θα επιβεβαιώνονται πιο γρήγορα καθώς και να αναμεταδίδονται στο δίκτυο.
  • Προαιρετική αύξηση της αμοιβής: Το Bitcoin Core επιτρέπει πλέον την αλλαγή της αμοιβής (fee) μιας συναλλαγής, ακόμη κι αν αυτή έχει προηγουμένως μεταδοθεί στο δίκτυο (transaction replacement). Αυτό το χαρακτηριστικό είναι προκαθορισμένα απενεργοποιημένο και για να το ενεργοποιήσετε θα πρέπει να ξεκινήσετε το Bitcoin Core με την επιλογή
    -walletrbf
  • Βελτιωμένος κώδικα P2P. Ο κώδικας που υποστηρίζει τις P2P λειτουργίες του προγράμματος ξαναγράφτηκε ώστε να γίνει πιο αποδοτικός και να υποστηρίζει μεγαλύτερη διαμεταγωγή και συγχρονισμό.

Αξίζει ν’ αναφερθούμε σε ένα χαρακτηριστικό του Bitcoin Core που αν και δεν είναι εντελώς νέο, αφού εμφανίστηκε στην προηγούμενη έκδοση 0.13.0, αποτελεί σημαντική εξέλιξη. Πρόκειται για την υποστήριξη πορτοφολιού HD (Hierarchical Deterministic), που επιτρέπει τη δημιουργία διευθύνσεων Bitcoin και ιδιωτικών κλειδιών, με βάση ένα αρχικό κλειδί (seed). Αυτό συνεπάγεται πως τα HD πορτοφόλια είναι πολύ εύκολο να παρθούν Backup, αφού το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το Seed που δημιουργεί το πορτοφόλι.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι μόνο τα νέα πορτοφόλια που δημιουργούνται από την έκδοση 0.13.0 και μετά, είναι HD. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ένα πορτοφόλι που δημιουργήθηκε από παλαιότερη έκδοση του Bitcoin Core, ΔΕΝ είναι HD και θα πρέπει να φροντίζετε για το κατάλληλο Backup του.

Δείτε και την ανακοίνωση της έκδοσης 0.14.0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia