Νέο ανταλλακτήριο

Ανταλλακτήριο CoinMKT

Από αύριο 3 Σεπτεμβρίου μπαίνει σε δημόσια Beta ένα νέο ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων. Ο λόγος για το CoinMKT που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα παρέχει δυνατότητα συναλλαγών στα νομίσματα Bitcoin, Litecoin, PPCoin, NovaCoin, TerraCoin, και NameCoin. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, θα υποστηρίξει τελικά και το FeatherCoin. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα ψηφιακά νομίσματα που θα υποστηριχθούν, αφού  υπάρχουν μηχανισμοί αξιολόγησης νέων ψηφιακών νομισμάτων και φυσικά αν κριθεί σκόπιμο, ενσωμάτωσή τους στις συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις στο νομοθετικό και ρυθμιστικό τοπίο στις Η.Π.Α. το ανταλλακτήριο θα πρέπει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες για να λειτουργήσει, κάτι για το οποίο έχει υπάρξει μέριμνα. Το ανταλλακτήριο είναι σύννομο με τις οδηγίες περί KYC και AML κι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση σε 50 πολιτείες. Τα όρια αναλήψεων για τους πιστοποιημένους πελάτες είναι αρκετά υψηλά, στις 50 χιλιάδες δολάρια το μήνα.

Η «τροφοδότηση» του ανταλλακτηρίου με παραδοσιακά νομίσματα θα γίνεται μέσω του Dwolla, για τους κατοίκους των Η.Π.Α. ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν wire transfer κάτι που στη χώρα μας δεν είναι καθόλου συμφέρον. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητη η χρήση μη ψηφιακών νομισμάτων, ενώ την περίπτωση μιας «ρευστοποίησης» μπορεί να την καλύψει ένα από τα υπόλοιπα ανταλλακτήρια Bitcoin<>Παραδοσιακών νομισμάτων.

Ειδικά για τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του, το ανταλλακτήριο δεν θα χρεώνει αμοιβές για τις συναλλαγές.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/