9 λόγοι γιατί χρησιμοποιώ το bitcoin!!!

Η σύγχρονη εποχή που ζούμε έχει καταφέρει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε πολλά συμβατικά πλαίσια όπου παλιότερα θεωρούνταν επιστημονική φαντασία. Όλοι μας γνωρίζουμε πως το χρήμα είναι μέσο συναλλαγής και τίποτα άλλο. Κι όμως το έχουμε ανάγκη σε τέτοιο βαθμό, όπου καταφέραμε να μας υποδουλώσει σαν οντότητες. Επιτέλους να τεθεί η τεχνολογία στην υπηρεσία της πλήρους οικονομικής ελευθερίας του ατόμου, χωρίς μεσάζοντες, κρυφές χρεώσεις και συνεχείς υποτιμήσεις. Ως χρήστης της τεχνολογίας του Bitcoin και παρεμφερών ψηφιακών νομισμάτων, θέλω να σας αναφέρω 9 λογούς που με έκαναν να το προσεγγίσω, να το γνωρίσω και τέλος να το χρησιμοποιήσω.

  1. Ελευθερία πληρωμών – Είναι δυνατό να στείλετε και να λάβετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό αμέσως, οπουδήποτε στον κόσμο, οποιαδήποτε στιγμή. Χωρίς αργίες. Χωρίς σύνορα. Χωρίς επιβαλλόμενα όρια. Το Bitcoin επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων τους.
  2. Πολύ χαμηλά τέλη – Προς το παρόν, οι πληρωμές με Bitcoin γίνονται είτε με μηδενικά είτε με εξαιρετικά χαμηλά τέλη. Οι χρήστες μπορεί να συμπεριλάβουν τέλη στις συναλλαγές τους προκειμένου να έχουν προτεραιότητα στην διεκπεραίωση, κάτι που έχει ως αποτελέσματα την γρηγορότερη επικύρωση των συναλλαγών από το δίκτυο. Επιπροσθέτως, οι επεξεργαστές για εμπόρους υπάρχουν για να τους βοηθήσουν στην επεξεργασία πληρωμών, μετατρέποντας τα bitcoins σε πιστωτικό χρήμα και καταθέτοντας τα κεφάλαια απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό των εμπόρων καθημερινά. Καθώς αυτές οι υπηρεσίες βασίζονται στο Bitcoin, μπορούν να προσφέρονται με πολύ χαμηλότερα τέλη σε σχέση με την PayPal ή δίκτυα πιστωτικών/χρεωστικών καρτών.
  3. Λιγότεροι κίνδυνοι για τους εμπόρους – Οι συναλλαγές με Bitcoin είναι ασφαλείς, μη αναστρέψιμες και δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες ή ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών. Αυτό προστατεύει τους εμπόρους από ζημίες που προκαλούνται από απάτες ή δόλιους αντιλογισμούς χρέωσης (chargebacks) και δεν υπάρχει ανάγκη για συμβατότητα με PCI. Οι έμποροι μπορούν εύκολα να επεκταθούν σε νέες αγορές όπου είτε οι πιστωτικές κάρτες δεν είναι διαθέσιμες, είτε τα ποσοστά απάτης είναι απαράδεκτα υψηλά. Το αποτελέσματα σε καθαρό κέρδος είναι χαμηλότερα τέλη, μεγαλύτερες αγορές και λιγότερα διοικητικά κόστη.
  4. Ασφάλεια και έλεγχος – Οι χρήστες του Bitcoin έχουν πλήρη έλεγχο των συναλλαγών τους. Είναι ανέφικτο για τους εμπόρους να επιβάλλουν ανεπιθύμητες ή απαρατήρητες χρεώσεις όπως μπορεί να συμβεί με άλλες μεθόδους πληρωμής. Οι πληρωμές με Bitcoin μπορούν να διεξαχθούν χωρίς να συνδέονται προσωπικές πληροφορίες με την συναλλαγή. Αυτό προσφέρει ισχυρή προστασία κατά της κλοπής ταυτότητας. Οι χρήστες του Bitcoin μπορούν επίσης να προστατέψουν τα χρήματά τους με αντίγραφα ασφαλείας και κρυπτογράφηση.
  5. Διαφανής και ουδέτερος – Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον εφοδιασμό του Bitcoin με χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμες στην αλυσίδα των μπλοκ (blockchain) για τον οποιονδήποτε να τις επιβεβαιώσει και να τις χρησιμοποιήσει σε πραγματικό χρόνο. Κανένα άτομο ή οργανισμός δεν μπορεί να ελέγξει ή να πλαστογραφήσει το πρωτόκολλο του Bitcoin διότι είναι κρυπτογραφικά ασφαλές. Αυτό επιτρέπει στον πυρήνα του Bitcoin να είναι αξιόπιστος αφού είναι απόλυτα ουδέτερος, διαφανής και προβλέψιμος.
  6. Παγκόσμιο νόμισμα – Με το Bitcoin μπορείς κυριολεκτικά να πας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ταξιδεύοντας και να μην κουβαλάς πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή έστω μετρητά για να ταξιδέψεις. Δεν ανησυχείς πλέον μην σου κλέψει κάποιος τα χρήματα που κουβαλάς ούτε να σου επιβάλουν περιορισμούς στο ποσό που επιτρέπετε να έχεις. Ειδικά αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των μετρητών.
  7. Μη πληθωριστικό νόμισμα – Ο ακριβής αριθμός δημιουργίας τους δεν επιτρέπει τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουμε με τα συμβατικά νομίσματα, άρα και τους αντίστοιχους οικονομικούς κινδύνους.
  8. Αυτονομία – Δεν το παράγει καμία κεντρική τράπεζα άρα δεν το ελέγχει κάποιος πέραν του εαυτού σου, εσύ διαλέγεις τι θα το κάνεις και πότε θα το χρησιμοποιήσεις χωρίς να είσαι υποχρεωμένος.
  9. Δεν περιλαμβάνει φόρους – Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν μπορεί να φορολογηθεί ως νόμισμα είτε ως κατοχή περιουσιακό στοιχείο.Τα προϊόντα που αποκτούμε φορολογούνται σύμφωνα με την εκάστοτε φορολογική νομοθεσία της χώρας που αποκτάμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να χαρακτηρίσω το bitcoin ως το απόλυτο gadget για το 2016+ ….

Μοιραστείτε το!