Πωλήσεις

ΠωλήσειςΟι Online πωλήσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ολοκληρώνονται με χρήση πιστωτικών καρτών ή υπηρεσιών τύπου Paypal, οι οποίες χρεώνουν συνήθως 2-3% προμήθεια επί της συναλλαγής. Οι επαγγελματίες στο χώρο του εμπορίου καλούνται να καταβάλλουν τις υψηλές αυτές αμοιβές, μετακυλώντας το κόστος στον τελικό καταναλωτή, αυξάνοντας την αξία του προϊόντος. Το Bitcoin δεν πάσχει από αυτές τις «ασθένειες», δίνοντας τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να παρέχουν εκπτώσεις για πωλήσεις που ολοκληρώνονται με bitcoins, αποκτώντας έτσι επιχειρηματικό πλεονέκτημα.

Οι πωλήσεις, είτε γίνονται Online είτε σε φυσικό κατάστημα, που ολοκληρώνονται με χρήση πιστωτικών καρτών, εμπεριέχουν τον κίνδυνο της αναστροφής της συναλλαγής (chargeback) αν ο πελάτης το ζητήσει αιτιολογημένα από την Τράπεζα ή την υπηρεσία. Η χειρότερη περίπτωση όμως της αναστροφής των συναλλαγών στις πωλήσεις, είναι στις περιπτώσεις απάτης με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Τότε ο επαγγελματίας βρίσκεται πλήρως εκτεθειμένος, αφού υποχρεώνεται να καλύψει το 100% της συναλλαγής που έγινε με την κλεμμένη κάρτα, αφού η τράπεζα αναστρέφει τη συναλλαγή. Στον κόσμο του Bitcoin δεν υφίσταται η έννοια της αναστροφής μιας συναλλαγής. Όλες οι συναλλαγές είναι τελειωτικές και δεν υπάρχει η δυνατότητα αναστροφής τους, παρά μόνο αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας ξεκινήσει μια νέα συναλλαγή προς τον πελάτη.

Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λύνει και τα δύο παραπάνω προβλήματα στις πωλήσεις. Αφενός η αδυναμία αναστροφής μιας συναλλαγής κι αφετέρου οι ελάχιστες έως μηδενικές αμοιβές επί των συναλλαγών δίνουν στους επαγγελματίες τη δυνατότητα κι ευελιξία να προσφέρουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους σε πολύ πιο ελκυστικές τιμές.

Μοιραστείτε το!

      
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia