Πόσο θα κόστιζε αυτή η συναλλαγή;

Τεράστια συναλλαγή αξίας 117εκ ευρώ, στο δίκτυο του Bitcoin

Οι αξίες και τα χαρακτηριστικά του Bitcoin μας οδηγούν καθημερινά σε αναθεώρηση όσων ξέρουμε για το χρήμα. Αλήθεια, πόσο χρόνο και χρήματα θα χρειαζόντουσαν αν θέλαμε να μεταφέρουμε 117.οοο.000 ευρώ σε μια διεθνή συναλλαγή; Πόσα χαρτιά θα έπρεπε να υπογράψουμε και σε τί διαδικασίες θα έπρεπε να μπούμε για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη συναλλαγή; Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαζόμασταν ημέρες -αν όχι εβδομάδες- ενώ το κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ποσοστό επί της συναλλαγής (υπολογίζοντας με ένα μηδαμινό ποσοστό της τάξης του 0,3%, το κόστος της συναλλαγής θα ήταν 351.000 ευρώ).

Μια συναλλαγή αυτού του μεγέθους πραγματοποιήθηκε στο δίκτυο του Bitcoin στις 22 Νοεμβρίου 2013. Ήταν η μεγαλύτερη συναλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο δίκτυο, ολοκληρώθηκε σε μερικά δευτερόλεπτα, επιβεβαιώθηκε σε λιγότερο από μια ώρα και οι αμοιβές για την ολοκλήρωσή της ήταν…. ΤΙΠΟΤΑ! Μπορεί οι συναλλαγές στο δίκτυο του Bitcoin να είναι δημόσιες, δε μπορούν όμως πάντα να ταυτοποιηθούν οι Bitcoin διευθύνσεις που συμμετέχουν σε αυτές σε άτομα. Γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησε μια έντονη φημολογία σχετικά με το ποιος ή ποιοι είναι οι κάτοχοι αυτού του τόσο υψηλού ποσού bitcoins, που αγγίζει σχεδόν το 1,6% των συνολικά διακινούμενων νομισμάτων αυτή τη στιγμή. Η Washington Post σε άρθρο της, κάνει μια προσέγγιση προσπαθώντας να λύσει αυτό το μυστήριο. Βεβαιότητα όμως δεν υπάρχει…

Το μόνο βέβαια, είναι ότι το Bitcoin έχει μπει για τα καλά στο δρόμο της υιοθέτησης, είτε μιλάμε για καταναλωτές κι επαγγελματίες, είτε μιλάμε για πολιτική και κυβερνώντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Μοιραστείτε το!

      
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia