Σταθερότερο MtGox;

MtGox

Το MtGox είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο ανταλλακτήριο Bitcoin. Αυτό όμως δε συνεπάγεται ότι δεν είχε ή έχει καθόλου προβλήματα. Τον Απρίλιο που μας πέρασε, έγινε ο στόχος πολλαπλών επιθέσεων DDoS, με άμεσες δυσμενείς συνέπειες στην ισοτιμία του Bitcoin. Οι χρήστες του MtGox πανικοβλήθηκαν, λόγω του ότι δυσκολεύονταν ή ακόμα και δεν μπορούσαν καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μαζικά εντολές πώλησης. Επιπλέον, το MtGox αντιμετωπίζει προβλήματα με τον τραπεζικό του συνεργάτη, το οποίο μεταφράζεται σε μεγάλες καθυστερήσεις στις αναλήψεις από αυτό αλλά και στις καταθέσεις.

Σε μια προσπάθεια να «σουλουπώσει» την εικόνα του, προέβηκε σε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Αρχικά έκανε αλλαγές στον τρόπο παροχής της υπηρεσίας μέσω Internet αλλά και φιλοξενίας της πλατφόρμας. Η συνεργασία του MtGox με την Akamai που αποτελεί κορυφαίο πάροχο CDN (Content Distribution Network), θα του προσφέρει μεγάλη σταθερότητα κι αντοχή στις επιθέσεις, αφού πλέον η υπηρεσία θα παρέχεται από χιλιάδες servers ανά την υφήλιο. Εκτός αυτού, όσον αφορά τη φιλοξενία του, το ανταλλακτήριο αφήνει το μοντέλο Hosted και κατευθύνεται προς ένα self-hosted μοντέλο, το οποίο θα του παρέχει πολύ μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως ο λόγος για τον οποίο έκλεισε το ανταλλακτήριο Bitcoin-Central, ήταν γιατί λόγω του hosted μοντέλου που είχε ακολουθήσει, κάποιος κατάφερε κι απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην πλατφόρμα. Κάτι αντίστοιχο θα είναι πλέον αδύνατο να συμβεί στο MtGox.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Ο τραπεζικός συνεργάτης του MtGox έχει επίσης τεθεί υπό το μικροσκόπιο καθώς το ανταλλακτήριο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, είναι σε ενεργή αναζήτηση επιπλέον τραπεζικών συνεργατών, ώστε να βελτιώσει τους χρόνους απόκρισης στις καταθέσεις κι αναλήψεις παραδοσιακών νομισμάτων.

Τέλος, το MtGox τρέχει εκτενείς ελέγχους στη νέα πιο ισχυρή πλατφόρμα συναλλαγών, η οποία δοκιμάζεται με μεγάλα νούμερα συναλλαγών της τάξης των 500.000 συναλλαγών το δευτερόλεπτο, τις οποίες φαίνεται να καταφέρνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η παρούσα πλατφόρμα του «αντέχει» γύρω στις 30-50 συναλλαγές το δευτερόλεπτο, οπότε η αναβάθμιση θα του παρέχει τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες δυνατότητες.

Με τις παραπάνω αλλαγές αλλά και με την επικείμενη εισαγωγή του Litecoin στις συναλλαγές, η οποία όμως θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω, το MtGox φιλοδοξεί να αντιστρέψει την κακή δημοσιότητα που είχε το τελευταίο διάστημα και να κερδίσει τους πελάτες που έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς αυτό και κατευθύνθηκαν προς άλλα ανταλλακτήρια.

Μοιραστείτε το!

      
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia