Σταθερότερο MtGox;

MtGox

Το MtGox είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο ανταλλακτήριο Bitcoin. Αυτό όμως δε συνεπάγεται ότι δεν είχε ή έχει καθόλου προβλήματα. Τον Απρίλιο που μας πέρασε, έγινε ο στόχος πολλαπλών επιθέσεων DDoS, με άμεσες δυσμενείς συνέπειες στην ισοτιμία του Bitcoin. Οι χρήστες του MtGox πανικοβλήθηκαν, λόγω του ότι δυσκολεύονταν ή ακόμα και δεν μπορούσαν καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μαζικά εντολές πώλησης. Επιπλέον, το MtGox αντιμετωπίζει προβλήματα με τον τραπεζικό του συνεργάτη, το οποίο μεταφράζεται σε μεγάλες καθυστερήσεις στις αναλήψεις από αυτό αλλά και στις καταθέσεις.

Σε μια προσπάθεια να «σουλουπώσει» την εικόνα του, προέβηκε σε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Αρχικά έκανε αλλαγές στον τρόπο παροχής της υπηρεσίας μέσω Internet αλλά και φιλοξενίας της πλατφόρμας. Η συνεργασία του MtGox με την Akamai που αποτελεί κορυφαίο πάροχο CDN (Content Distribution Network), θα του προσφέρει μεγάλη σταθερότητα κι αντοχή στις επιθέσεις, αφού πλέον η υπηρεσία θα παρέχεται από χιλιάδες servers ανά την υφήλιο. Εκτός αυτού, όσον αφορά τη φιλοξενία του, το ανταλλακτήριο αφήνει το μοντέλο Hosted και κατευθύνεται προς ένα self-hosted μοντέλο, το οποίο θα του παρέχει πολύ μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως ο λόγος για τον οποίο έκλεισε το ανταλλακτήριο Bitcoin-Central, ήταν γιατί λόγω του hosted μοντέλου που είχε ακολουθήσει, κάποιος κατάφερε κι απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην πλατφόρμα. Κάτι αντίστοιχο θα είναι πλέον αδύνατο να συμβεί στο MtGox.

Ο τραπεζικός συνεργάτης του MtGox έχει επίσης τεθεί υπό το μικροσκόπιο καθώς το ανταλλακτήριο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, είναι σε ενεργή αναζήτηση επιπλέον τραπεζικών συνεργατών, ώστε να βελτιώσει τους χρόνους απόκρισης στις καταθέσεις κι αναλήψεις παραδοσιακών νομισμάτων.

Τέλος, το MtGox τρέχει εκτενείς ελέγχους στη νέα πιο ισχυρή πλατφόρμα συναλλαγών, η οποία δοκιμάζεται με μεγάλα νούμερα συναλλαγών της τάξης των 500.000 συναλλαγών το δευτερόλεπτο, τις οποίες φαίνεται να καταφέρνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η παρούσα πλατφόρμα του «αντέχει» γύρω στις 30-50 συναλλαγές το δευτερόλεπτο, οπότε η αναβάθμιση θα του παρέχει τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες δυνατότητες.

Με τις παραπάνω αλλαγές αλλά και με την επικείμενη εισαγωγή του Litecoin στις συναλλαγές, η οποία όμως θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω, το MtGox φιλοδοξεί να αντιστρέψει την κακή δημοσιότητα που είχε το τελευταίο διάστημα και να κερδίσει τους πελάτες που έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς αυτό και κατευθύνθηκαν προς άλλα ανταλλακτήρια.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/