Τί είπε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος στη συγκέντρωση της Αθήνας;

Η συγκέντρωση

Η ελληνική κοινότητα του Bitcoin  διοργάνωσε με επιτυχία άλλη μια συγκέντρωση στο foun.dation. Εκεί βρεθήκαμε και εμείς όπου παρακολουθήσαμε την ομιλία του κ. Ανδρέα Αντωνόπουλου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και η συζήτηση αφορούσε πληθώρα ζητημάτων.

Ο κ. Αντωνόπουλος μίλησε κυρίως για δυο θέματα που αφορούσαν το υπάρχον τραπεζικό σύστημα, τις μικροπληρωμές και την χρήση του κινητού μας ως τραπεζικό λογαριασμό.

Μικροπληρωμές

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις τραπεζικές πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες είναι πως δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές μικρότερες των 3€.

Αυτό το πρόβλημα των μικροπληρωμών μπορεί να επιλυθεί με την ευρεία χρήση του Bitcoin επειδή οι συναλλαγές του έχουν χρέωση το πολύ  0,03€. Ενώ και η χρήση και μόνο της όποιας κάρτας για τον κάτοχο, επιβαρύνεται με την ελάχιστη χρέωση μηνιαίως, αναλόγως το τραπεζικό ίδρυμα.

Συγκέντρωση Αθήνας 26/03/2016

Συγκέντρωση Αθήνας 26/03/2016

Κινητό – Πορτοφόλι

Στο τομέα της τεχνολογίας, στο κινητό (smartphone) όπου κατέχουμε οι περισσότεροι μπορεί να φορτωθεί το ψηφιακό μας πορτοφόλι, έτσι η συσκευή μας μετατρέπεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Χωρίς χρεώσεις ανά μήνα και με πλήρη αυτονομία, ευκολία και κυρίως την πλήρη προστασία που μας παρέχει το σύστημα πληρωμών Bitcoin μέσω του Blockchain.

Με αυτό τον τρόπο ο κάθε χρήστης κινητού μπορεί να θεωρηθεί τράπεζα χωρίς την παρέμβαση κάποιου τραπεζικού ιδρύματος, ή κάποιας κεντρικής αρχής όπως η ΕΚΤ.

Το Bitcoin καθώς και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα δίνουν την πλήρη ελευθερία κινήσεων στον κάτοχό τους όπως να μην δίνει λογαριασμό που τα χρησιμοποιεί, για ποιο λόγο και παρέχουν την λύση στο θέμα διαρροής των προσωπικών δεδομένων. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του κατόχου της κινητής του συσκευής για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ψηφιακής επανάστασης.

Ακόμα μπορεί μέσω της χρήσης του Bitcoin να γίνεται δωρεά σε οργανισμούς ΜΚΟ, κατευθείαν με αποστολή του ψηφιακού νομίσματος από κινητό σε κινητό λόγω των ιδιοτήτων του (P2P). Επίσης κανείς άλλος δεν μπορεί να γνωρίζει το ποσό αποταμίευσης των χρημάτων μας που υπάρχουν στο κινητό μας.

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος στη συγκέντρωση της Αθήνας

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος στη συγκέντρωση της Αθήνας

Το μέλλον είναι εδώ και μπορεί να διορθώσει καταστάσεις και προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ήδη στις 23 και 24 Απριλίου 2016 διοργανώνεται ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών (#fintech).(http://crowdhackathon.com/fintech/#home)

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μοιραστείτε το!