Τελευταία ιστο-σελίδα για το MtGox και νέα σελίδα για το Bitcoin

Πηγαίος κώδικας της ιστοσελίδας mtgox.com (25/02/2014)

Πηγαίος κώδικας της ιστοσελίδας mtgox.com (25/02/2014)

Με μία εντελώς λευκή σελίδα, τον πηγαίο κώδικα της οποίας βλέπουμε στην φώτο υποδέχεται πλέον  τους επισκέπτες το ανταλλακτήριο MtGox (Magic: The Gathering Online eXchange). Ξεκίνησε το 2010 και για μεγάλο διάστημα διακινούσε ως και  70% των ημερήσιων συναλλαγών σε  Bitcoin .

Το πλήγμα στην αξιοπιστία του Bitcoin είναι ανυπολόγιστο και οδήγησε τους επικεφαλής μεγάλων  ανταλλακτηρίων να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις,  προβαίνοντας στην κάτωθι από κοινού ανακοίνωση [1]

«This tragic violation of the trust of users of Mt.Gox was the result of one company’s actions and does not reflect the resilience or value of bitcoin and the digital currency industry,» the companies – Coinbase, Kraken, Bitstamp, BTC China, Blockchain and Circle – said in the statement. ()

Φήμες θέλουν το κλείσιμο να σχετίζετε με σφάλμα του λογισμικού διεκπεραίωσης των συναλλαγών και την απώλεια μεγάλου ποσού Bitcoin συσσωρευτικά σε περίοδο ετών. Άμεση ήταν η απάντηση της ομάδας ανάπτυξης του Bitcoin που διευκρίνισε ότι το Transaction Malleability είναι κάτι ευρέως γνωστό και είναι λάθος να αποδίδετε το σφάλμα στο πρωτόκολλο του Bitcoin.

Η πτώση της τιμής του Bitcoin ήταν αναπόφευκτη, αν και κατά την γνώμη μας η αγορά συμπεριφέρθηκε  με ωριμότητα. Εκτός από το εύκολο κερδοσκοπικό κέρδος υπάρχει ένα ευρύ πεδίο καινοτόμων εφαρμογών για το Bitcoin. Αυτό είναι είναι πού του δίνει δυναμική και το κάνει ελκυστικό στους επενδυτές. Το ευρύ κοινό δεν πρέπει να προβαίνει σε κινήσεις πανικού και μακροσκοπικά η αγορά παραμένει θετική.

Απλά αναρωτηθείτε, για ποιο λόγο θα «έκλεβε»  ένας Χάκερ (Hacker) κάτι, αν δεν επρόκειτο να έχει  σημαντική αξία στο μέλλον;

 

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Ένα σχόλιο

  1. Κοίτα τρόποι για να μετατρέψει τα bitcoins σε ευρώ, δολλάρια κλπ. και να βγάλει κέρδος υπάρχουν. Τώρα αν η επίθεση αυτή προέρχεται από κάπου αλλού και με διαφορετικό απότερο σκοπό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Παραμένει όμως πιθανό.