Το Baidu δέχεται bitcoins

Baidu Logo

Για όσους δε γνωρίζουν, το Baidu, το οποίο ιδρύθηκε το 2000, είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Google της Κίνας, καθώς εξειδικεύεται σε κινεζικούς όρους αναζήτησης. Αποτελεί δε την ιστοσελίδα με τις περισσότερες επισκέψεις από την Κίνα και το πέμπτο πιο δημοφιλές site παγκοσμίως, σύμφωνα με πληροφορίας του Alexa.

Το Baidu, όπως και το Google, παρέχει διάφορες άλλες υπηρεσίες εκτός από την ίδια τη μηχανή αναζήτησης. Μια από αυτές, είναι και το Jiasule, μια υπηρεσία cloud-based anti-DDOS, κάτι αντίστοιχο του CloudFlare. Το Baidu με ανακοίνωσή του, ενημερώνει πως πλέον δέχεται πληρωμές και σε Bitcoin για την υπηρεσία Jiasule. Ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας αποτελεί το γεγονός ότι μια εταιρία η οποία είναι εισηγμένη στο NASDAQ ασπάζεται το εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών και το υιοθετεί. Άμεσες συνέπειες αυτού ενδέχεται να είναι η περαιτέρω διάδοση του Bitcoin και μάλιστα σε ανώτερους κύκλους.

Η ανακοίνωση για την έναρξη αποδοχής πληρωμών σε Bitcoin από το Baidu, έρχεται σε μια περίοδο που η ισοτιμία του Bitcoin έχει σταθερά ανοδική πορεία, αφού τις τελευταίες 7 ημέρες η ισοτιμία του σημειώνει αύξηση της τάξης του 30%. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το ενδιαφέρον των κατοίκων της Κίνας για το Bitcoin, αφού οι λήψεις Bitcoin-Qt Client ξεπέρασαν τις 43 χιλιάδες τους τελευταίους 3 μήνες. Για το ίδιο διάστημα, πρώτες σε λήψεις έρχονται οι Η.Π.Α. δεύτερη η Κίνα και τρίτη η Γερμανία, με τη Βρετανία και τη Ρωσία ν’ ακολουθούν, ενώ η Ελλάδα έρχεται στην 36η θέση με 1400 λήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia
Λήψεις Bitcoin-Qt Client από 22/07/2013 έως 22/10/2013

Λήψεις Bitcoin-Qt Client από 22/07/2013 έως 22/10/2013

Η αύξηση της δημοτικότητας του Bitcoin στην Κίνα, υποβοηθείται κι από την απόφαση του πρώτου Κινεζικού ανταλλακτηρίου BTC China, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011, να διακόψει προσωρινά τη χρέωση αμοιβών στις συναλλαγές και να εξαλείψει τις αμοιβές κατά την κατάθεση χρημάτων.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia