Το Bitcoin-Central επανήλθε

Ανταλλακτήρια

Το γνωστό ανταλλακτήριο Bitcoin-Central άνοιξε πάλι τις πόρτες του στο κοινό, μετά από επίθεση που δέχτηκε τον περασμένο Απρίλιο. Να σημειώσουμε πως από διάφορες αναφορές χρηστών, από την επίθεση δεν υπήρξαν «θύματα». Όσοι χρήστες ζήτησαν να βγάλουν τα χρήματά τους από το ανταλλακτήριο, τους δόθηκε η δυνατότητα να τα στείλουν στην τράπεζά τους, ενώ όσοι δεν το έκαναν τα βρήκαν μέσα στον bitcoin-central λογαριασμό τους, με την επανεκκίνηση της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζουμε πως όσοι χρήστες θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ανταλλακτήριο, θα πρέπει να ταυτοποιηθούν με κάποιο κρατικό έγγραφο που φέρει και φωτογραφία (ταυτότητα, διαβατήριο). Ο νέος συνεργάτης του Bitcoin-Central  (Lemon Way) εισάγει και νέα προϋπόθεση, καθώς οι χρήστες θα πρέπει να ορίσουν εκτός των άλλων και διεύθυνση κατοικίας, που θα αποδικνύεται μέσω κάποιου λογαριασμού (ρεύματος, τηλεφώνου, κλπ). Όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, τότε οι χρήστες θα μπορούν να στείλουν χρήματα και νομίσματα στο ανταλλακτήριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θέση του Bitcoin-Central, όσον αφορά την αγορά bitcoins μέσω πιστωτικής κάρτας. Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των συχνών ερωτήσεων του Bitcoin-Central βρήκαμε το παρακάτω:

Can I buy bitcoins with my credit card?

For the moment this feature is not available, but we are working on it.

Αν στο μέλλον δοθεί αυτή η δυνατότητα, τότε η αγορά bitcoins θα είναι μια πολύ πιο απλή διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια και λόγω μεσολάβησης των εταιριών VISA, MasterCard, κλπ, αναμένουμε ότι θα υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις.

Όσον αφορά τις χρεώσεις, αυτές έχουν ως εξής (όπου εισερχόμενη συναλλαγή νοείται η συναλλαγή προς το Bitcoin-Central):

  • Χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος: Δωρεάν
  • Χρέωση εξερχόμενου εμβάσματος: 0,99 ευρώ
  • Χρέωση εισερχόμενης bitcoin συναλλαγής: Δωρεάν
  • Χρέωση εξερχόμενης bitcoin συναλλαγής: Δωρεάν (το Bitcoin-Central καλύπτει τα network fees)
  • Χρέωση ανταλλακτηρίου: 0,59% επί της συναλλαγής

Το Bitcoin-Central δέχεται πελάτες με τόπο διαμονής τις παρακάτω χώρες:

Austria, Belgium, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, United Kingdom

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/