Ασφαλής φύλαξη bitcoins εκτός-δικτύου

αποθήκευση bitcoins

Image courtesy of ostrograd

Ένα πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι χρήστες του Bitcoin, αφορά την ασφαλή φύλαξη bitcoins, εκτός του υπολογιστή, ώστε να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο απώλειας από ιούς ή σφάλμα στο hardware και software του υπολογιστή. Μην ανησυχείτε όμως καθώς υπάρχουν ήδη λύσεις.

Το GoldMoney Group αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φίρμες αποθήκευσης πολύτιμων μετάλλων της Βρετανίας. Ιδρύθηκε το 2001 και μέσα σε μια δεκαετία απέκτησε την αμέριστη εμπιστοσύνη των χρηστών, αποθηκεύοντας πολύτιμα μέταλλα αξίας άνω των 1,4 δις δολαρίων, σε ασφαλή θησαυροφυλάκια σε πέντε χώρες.

Το GoldMoney Group, ακολουθώντας τη ροή των εξελίξεων στο Bitcoin, δημιούργησε το Netagio, μια θυγατρική εταιρία που προσφέρει ασφαλή offline αποθήκευση των bitcoins, κατά την οποία τα προσωπικά κλειδιά των διευθύνσεων Bitcoin κρυπτογραφούνται κι αποθηκεύονται σε συσκευές αποθήκευσης, οι οποίες τοποθετούνται σε ασφαλή χρηματοκιβώτια.

Το μεγαλύτερο όφελος της υπηρεσίας είναι προφανώς η ασφαλής και εκτός-δικτύου (offline) αποθήκευση των νομισμάτων, από μια εταιρία με πολυετή εμπειρία στο χώρο της φύλαξης πολύτιμων μετάλλων, σε ασφαλής εγκαταστάσεις. Παρά το γεγονός ότι τα bitcoins αποθηκεύονται εκτός-δικτύου, θα παρέχεται επίσης και η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στα bitcoins, από προκαθορισμένα σημεία, και φυσικά με τη χρήση two-factor authentication. Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - Ξυλεία Αντωνόπουλος Logo Ι.Χ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕΞ

Στο ίδιο μήκος κύμματος κυμμαίνεται και το Elliptic Vault, το οποίο παρέχει εκτός-δικτύου αποθήκευση των bitcoins, σε κρυπτογραφημένα αρχεία, που βρίσκονται τοποθετημένα σε ασφαλείς τοποθεσίες. Το εξαιρετικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι ότι η Lloyd’s του Λονδίνου εγγυάται την αξία των αποθηκευμένων bitcoins! Η συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως είναι αναμενόμενο, δεν παρέχεται δωρεάν. Ο χρήστης επιλέγει το πλήθος των bitcoins που θέλει ν’ αποθηκεύσει, καθώς και το μέγιστο ποσό της αξίωσής του από την υπηρεσία και με βάση αυτά τα στοιχεία προσδιορίζεται η χρέωση.

Η Lloyd’s ιδρύθηκε το 1688 στη Βρετανία, είχε τζίρο 3,3 δις ευρώ το 2012 και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα των ασφαλειών.

Μοιραστείτε το!