Χρεωστική κάρτα MasterCard με Bitcoin

Σε πρόσφατες αναρτήσεις μας σχετικά με το Overstock αλλά και με την airfasttickets, ακουμπήσαμε την κορυφή του παγόβουνου, όσον αφορά το θέμα «Τι μπορεί να αγοράσει κάποιος με Bitcoin στην Ελλάδα». Οι δυνατότητες πλέον της χρήσης του Bitcoin στην καθημερινότητά μας εκτοξεύονται, καθώς πραγματοποιείται σύνδεσης του υπάρχοντος τραπεζικού συστήματος και των δικτύων πληρωμών, με το Bitcoin. Είχαμε προαναγγείλει αρκετούς μήνες πιο πριν ότι θα έφτανε η μέρα που θα μας δινόταν η δυνατότητα να πληρώνουμε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα VISA ή Mastercard, η οποία θα «τροφοδοτείται» με Bitcoin. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το παρουσιάσουμε πλέον ως γεγονός.

Η Xapo αποτελεί μια εταιρία παροχής υπηρεσιών φύλαξης Bitcoin που κινείται σε δύο άξονες: α) Δωρεάν πορτοφόλι με εύκολη πρόσβαση και β) Πλήρως ασφαλισμένο χώρο αποθήκευσης. Ειδικότερα όσον αφορά την υπηρεσία πλήρως ασφαλισμένου χώρου αποθήκευσης/φύλαξης Bitcoin, η εταιρία έχει φτάσει στο σημείο να φυλάει τα προσωπικά κλειδιά των Bitcoin διευθύνσεων, εκτυπωμένα σε χαρτί -και συνεπώς εκτός σύνδεσης (offline) ώστε να μην κινδυνεύουν από hackers- σε υπόγειες κρύπτες.

Προσφάτως πρόσθεσε στη γκάμα υπηρεσιών της και τη δυνατότητα έκδοσης χρεωστικής κάρτας, συνδεδεμένης με τον Bitcoin λογαριασμό του κατόχου στην Xapo. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες, μπορούν να λάβουν ΔΩΡΕΑΝ τα πλήρη στοιχεία μιας χρεωστικής κάρτας MasterCard, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οπουδήποτε Online κατάστημα δέχεται κάρτες MasterCard. Κατά την πληρωμή, ο χρήστης θα δίνει τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας του, ακριβώς όπως στην περίπτωση μιας συμβατικής κάρτας, η Xapo θα ελέγχει το λογαριασμό του χρήστη ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο σε Bitcoin για να καλύψει την αγορά, το οποίο και θα μετατρέπεται άμεσα μέσω του Bitstamp στο νόμισμα που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή. Με επιπλέον κόστος 15 δολαρίων, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και κανονική χρεωστική κάρτα με πλαστικό σώμα, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν και συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα που δέχονται κάρτες MasterCard. Οι κάτοικοι της Ευρώπης θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν κάρτες με τεχνολογία Chip & PIN. Αρχικά δεν θα παρέχεται η δυνατότητα ανάληψης χρημάτων από μηχανήματα ATM με χρήση της χρεωστικής κάρτας, μια λειτουργικότητα που αναμένεται να προστεθεί στο μέλλον.

«Οι περισσότεροι πελάτες μας, κρατούν το 90% των νομισμάτων τους στον ασφαλή χώρο αποθήκευσης και το 10% στο πορτοφόλι τους»

δήλωσε ο Wences Casares, ιδρυτής κι επικεφαλής της Xapo. Η προσθήκη των καρτών MasterCard θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης μετατροπής αυτού του 10% σε μετρητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Ο κύριος Casares εξήγησε πως η υπηρεσία των καρτών απευθύνεται στην πλειονότητα των χρηστών Bitcoin, οι οποίοι αγόρασαν κάποια ποσά νομισμάτων για να το δοκιμάσουν αλλά και σε αυτούς που δεν προτιμούν τα ανταλλακτήρια.

«Αυτό δεν είναι για τους φανατικούς του Bitcoin. Είναι για τη γιαγιά μου,» είπε.

Όπως γίνεται πλέον σαφές, αν κάποιος κάτοικος της Ελλάδας είναι κάτοχος Bitcoin, μπορεί να πληρώσει σχεδόν τα πάντα με αυτό. Η λίστα είναι πραγματικά τεράστια κι ατελείωτη… Από πληρωμές δημοσίου (τέλη κυκλοφορίας, εφορία, κλπ) και ΔΕΚΟ μέχρι Super Market, καύσιμα και διασκέδαση. Αν τέλος συνδέσετε τη χρεωστική κάρτα με το PayPal, τότε αποκτάτε ακόμα περισσότερες επιλογές, όπως π.χ. eBay, ανανέωση χρόνου ομιλίας Wind και Q κι άλλα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η MasterCard αρνήθηκε ότι έχει σχέσεις με την Xapo και δήλωσε πως δεν υπάρχει σχετικό πρόγραμμα.  Ο Wences Casares, CEO της Xapo, έδωσε εξηγήσεις ότι η εταιρία του έχει απευθυνθεί σε κάποια τράπεζα (την οποία δεν κατονόμασε) κι όχι απευθείας στη MasterCard. Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποιο δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί (Visa, MasterCard, Discover)

Μοιραστείτε το!

      
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia