Αύξηση Bitcoin πληρωμών για το Foodler

foodler

Η περιέργεια βγαίνει σε καλό ορισμένες φορές. Αυτό ισχύει και για τον Christian Dumontet, συνιδρυτή του Foodler, μιας υπηρεσίας Online παραγγελίας φαγητού, σε συνεργαζόμενα εστιατόρια. Σύμφωνα με δήλωσή του, τον Απρίλιο ενσωμάτωσε στο δίκτυο παραγγελιών τη δυνατότητα πληρωμής με Bitcoin, καθαρά από «τεχνική περιέργεια». Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει συνεχόμενη αύξηση κατά 30% στις πληρωμές με Bitcoin, ενώ συλλέγονται από την υπηρεσία γύρω στα 9 bitcoins κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση.

Το σημαντικότερο επιχειρηματικό πλεονέκτημα στο να δέχονται πληρωμές σε bitcoins είναι η απουσία χρεώσεων των πιστωτικών καρτών που αποτελεί ποσοστό 2% επί της συναλλαγής και σε μερικές περιπτώσεις παραπάνω. Αντί αυτού το Foodler προσθέτει 0,001bitcoins σε κάθε κατάθεση πελάτη που ξεπερνά το ποσό των 0,1bitcoins, για να καλύψει την αμοιβή των Miners που θα πληρώσει ο πελάτης για να εξασφαλίσει τη γρήγορη ενσωμάτωση της συναλλαγής του σε κάποιο block της αλυσίδας (περισσότερες πληροφορίες για το πως λειτουργεί το Bitcoin μπορείτε να βρείτε στις σελίδες μας με τίτλο Πως δημιουργούνται τα Bitcoins και Mining). Ως κερασάκι στην τούρτα της επιχείρησης αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι δυνατή η αναστροφή μιας συναλλαγής στο Bitcoin, άπαξ κι αυτή έχει ολοκληρωθεί. Φαινόμενο όχι και τόσο σπάνιο στις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, κυρίως από δυσαρεστημένους πελάτες. Αλλά το όφελος που δεν περίμενε κανείς για την επιχείρηση ήταν ότι το εγχείρημα αυτό προκάλεσε την έντονη προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η ενσωμάτωση του Bitcoin σε μια εταιρία που συντονίζει τις παραγγελίες και παραδόσεις, περισσοτέρων των 12 χιλιάδων εστιατορίων, ήταν παραδόξως πολύ εύκολη υπόθεση. Οι πελάτες χρησιμοποιούν το Bitcoin για να αγοράζουν τα Foodler credits, τα οποία διατηρούν στο λογαριασμό τους και χρησιμοποιούν για την αγορά φαγητών από τα συνεργαζόμενα εστιατόρια, όπως συνήθως. Το Foodler μετατρέπει τα bitcoins σε δολάρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να πληρώνει τα εστιατόρια. Αυτό τουλάχιστο μέχρι να ξεκινήσουν να δέχονται και τα εστιατόρια bitcoins, οπότε και δε θα είναι απαραίτητη η μετατροπή. Με βάση τα παραπάνω, το Foodler δεν εμπλέκεται σε Money Transmitting και συνεπώς δεν χρειάζεται την ειδική άδεια για αυτή τη χρήση.

Οι πληρωμές με bitcoins δεν προκάλεσαν κάποιο επιπλέον φόρτο εργασίας στο Foodler, όπως δήλωσε ο κ. Dumontet

Πιστεύω πως αν η χρήση του Bitcoin εξαπλωθεί, ίσως παρουσιαστούν προβλήματα (φόρτου εργασίας). Αλλά για την ώρα, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Bitcoin, το καταλαβαίνουν ήδη πάρα πολύ καλά. Έτσι δεν είχαμε καθόλου ερωτήσεις για το πως να το χρησιμοποιήσουν. Ενώ η εξυπηρέτηση πελατών είχε ενημερωθεί σχετικά με το Bitcoin, δεν υπήρξε κάποια ερώτηση πελάτη.

Οι μέρες μας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές για τις εταιρίες, οι οποίες αναζητούν συνεχώς τρόπους και μεθοδολογίες να αυξήσουν τα έσοδα και να μειώσουν τα έξοδα. Μια εταιρία που δραστηριοποιείται κυρίως Online και δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών, αποκτά σημαντικό προβάδισμα όταν μπορεί να μειώσεις τα έξοδά της κατά τουλάχιστο 2% και μάλιστα χωρίς καθόλου ή με ελάχιστο κόπο.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/