Ελληνες στο Μόντρεαλ δημιούργησαν το πρωτοποριακό πορτοφόλι για bitcoins ATOMBIT

Μια ομάδα από Έλληνες κρυπτογράφους και προγραμματιστές που ζουν και εργάζονται στο Μόντρεαλ του Καναδά  αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό πορτοφόλι για bitcoins γιατί όπως λένε, δε μπορούσαν να εμπιστευτούν τα bitcoins τους σε κανένα από τα πορτοφόλια της αγοράς.

Το κινητό πορτοφόλι ονομάζεται ATOMBIT, γιατί όπως μας είπε ο CEO Ανδρέας Λεουτσαρακος, όλα γύρω μας αποτελούνται από Άτομα και Bits. Π.χ. χρησιμοποιούμε τα άτομα του smartphone για να αποθηκεύσουμε τα bits από τα bitcoins.

Αυτό που ο κόσμος δεν ξέρει, εξηγεί ο Ανδρέας, είναι ότι τα bitcoins δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Μόνο τα private keys (ιδιωτικά/προσωπικά κλειδιά) υπάρχουν, ένα κλειδί για κάθε έναν από τους bitcoin λογαριασμούς μας. Και γι’ αυτό κάθε φορά που ακούτε ότι hackers έκλεψαν bitcoins από έναν server, από ένα exchange, η από ένα πορτοφόλι, να ξέρετε ότι αυτό που πήραν (ή αντέγραψαν) είναι τα ιδιωτικά κλειδιά.

To πορτοφόλι ATOMBIT δεν αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά. Μάλιστα κάνει ακριβώς το αντίθετο! Καταστρέφει όλα τα ιδιωτικά κλειδιά από όλους τους λογαριασμούς και δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη κάθε λογαριασμοί να επαναδημιουργήσει το ιδιωτικό κλειδί του όταν το χρειάζεται. Αυτό βεβαία γίνεται τελείως αυτόματα στο iPhone, εξηγεί ο Ανδρέας, με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και την καινούργια κρυπτογραφία από την πατέντα μας.

Μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση και έκδοση της ιστοσελίδα μας κι έχουμε ήδη λάβει εκατοντάδες θετικά σχόλια από τον κόσμο του bitcoin. Όλοι θέλουν να μάθουν πως το πορτοφόλι ATOMBIT εμφανίζει κι εξαφανίζει τα ιδιωτικά κλειδια από τους bitcoin λογαριασμούς μας.

Η απάντηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα
http://www.atombitwallet.com/

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/