Καλιφόρνια εναντίον του Bitcoin Foundation

Καλιφόρνια εναντίον του Bitcoin

Σύμφωνα με άρθρο του Forbes, έχει ήδη πάρει θέση η πολιτεία της Καλιφόρνια εναντίον του Bitcoin Foundation, με την πρόσφατη αποστολή στο δεύτερο εντολής διακοπής κι αποχής (cease and desist) από το DFI (Department of Financial Institutions) της πρώτης. Το Bitcoin Foundation κατηγορείται ότι πιθανώς εμπλέκεται σε ενέργειες Money Transmitting χωρίς την απαιτούμενη άδεια, κατηγορία στην οποίο έχει διορία 20 ημερών για να απαντήσει. Αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 1000 – 2500 δολάρια την ημέρα ανά παράβαση αλλά ακόμα και φυλάκιση.

Απροσδιόριστος παραμένει ο τρόπος ή η μεθοδολογία με την οποία το DFI της Καλιφόρνια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Bitcoin Foundation πραγματοποιεί αυτές τις ενέργειες. Οι φήμες οργιάζουν με τις επικρατέστερες να είναι ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο San Jose στις 17-19 Μαΐου 2013, στο χώρο λειτουργούσε Bitcoin ATM. Ανατρέχοντας στους ορισμούς βλέπουμε τα εξής παράδοξα:

“Money transmission” means any of the following: (1) Selling or issuing payment instruments. (2) Selling or issuing stored value. (3) Receiving money for transmission.”

Ο σκοπός και η λειτουργία του Bitcoin Foundation δεν σχετίζονται με τα παραπάνω. Αν όμως το πάμε και παρακάτω βλέπουμε πως

“Money” as a “means a medium of exchange that is authorized or adopted by the United States or a foreign government.”

ως χρήμα εννοείται κάποιος τρόπος ανταλλαγής ο οποίος είναι εγκεκριμένος και υιοθετείται από τις ΗΠΑ ή από άλλη κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο επίσης δεν ισχύει καθώς το Bitcoin ούτε εγκεκριμένο είναι ούτε έχει υιοθετηθεί επίσημα ως μέσο συναλλαγής. Συνεπώς, ακόμα κι αν ίσχυε το δεύτερο, αποκλείεται να ισχύει το πρώτο. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ισχυρισμοί της πολιτείας της Καλιφόρνια φαίνεται να μην ευσταθούν.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μπορεί να είναι η λογική συνέχεια άλλων ενεργειών όπως το κλείσιμο του Liberty Reserve και του Dwolla λογαριασμού του Mt.Gox καθώς και την εμφανή διάθεση ρύθμισης του Bitcoin. Αν υποθέσουμε ότι έχει ξεκινήσει ένας πιο συστηματικός «πόλεμος» εναντίον του Bitcoin, τότε εικάζουμε ότι ένα θα είναι το αποτέλεσμα: Την ισχυροποίησή του.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/