Κλείσιμο του Liberty Reserve με την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος

Liberty Reserve

Liberty Reserve

Σε κλείσιμο του Liberty Reserve (LR) και σύλληψη του ιδιοκτήτη του Arthur Budovsky οδήγησαν οι από κοινού έρευνες της αστυνομίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κόστα Ρίκα, οι οποίες ξεκίνησαν το 2011. Ο Arthur Budovsky κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, καθώς εμφανίζεται να χρησιμοποιεί χρήματα από παράνομες δραστηριότητες για να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Arthur Budovsky έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη, αφού το 2006, αυτός και ο Vladimir Kats συνελήφθησαν για τη λειτουργία του Gold Age, ένα ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων το οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θεώρησε ως μια επιχείρηση μετάδοσης χρήματος (Money Transmitting Business) χωρίς άδεια (Money Transmitting License).

Το Liberty Reserve ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους επεξεργαστές πληρωμών για ευρώ και δολάρια και μαζί με το Dwolla ήταν από τους πιο βασικούς τρόπους αποστολής χρημάτων στα ανταλλακτήρια Bitcoin. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι δύο αυτές υπηρεσίες, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στους κύκλους του Bitcoin, για το λόγο ότι τα chargeback (αναστροφή της συναλλαγής) δεν ήταν εφικτά. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι συναλλαγές σε Bitcoin είναι μη αναστρέψιμες και για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντίστοιχος τρόπος -μή αναστρέψιμης συναλλαγής- για μεταφοράς συμβατικού χρήματος.

Ορισμένες εταιρίες, συνήθως εταιρίες του τύπου Multi-Level Marketing (MLM), έχουν ανάγκη τη συνεργασία με επεξεργαστές πληρωμών που αποκλείουν την αναστροφή μιας συναλλαγής (chargeback). Με το κλείσιμο του LR, που απέκλειε το ενδεχόμενο αναστροφής της συναλλαγής, δημιουργείται αυτομάτως ένα κενό σε υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων αυτού του τύπου. Αυτό το κενό θα μπορούσε κάλλιστα να καλυφθεί με χρήση του Bitcoin, το οποίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε η αναστροφή μιας συναλλαγής να είναι τεχνικά αδύνατη.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Ένα σχόλιο

  1. Τὸ μέλλον γενικώτερα τῶν ψηφιακῶν νομισμάτων δὲν μοιάζει καθόλου ρόδινο, διότι γιὰ ἄλλο σκοπὸ φτιάχθηκαν καὶ γιὰ ἄλλο χρησιμοποιοῦνται.
    Αὐτὴ ἡ κοκοποίησις μᾶλλον θὰ ἔχει σοβαρὲς συνέπειες.