Μικρή αλλαγή κανόνα για την εισαγωγή συναλλαγών

Μικρή αλλαγή κανόνα εισαγωγής και προώθησης μιας Bitcoin συναλλαγής, αναμένεται να εφαρμοστεί με την επόμενη επίσημη έκδοση του Bitcoin Client. Προς αποφυγή σύγχυσης, να τονίσουμε ότι η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει καθόλου το ίδιο το πρωτόκολλο του Bitcoin, το οποίο παραμένει ανέπαφο.

Bitcoins

Πιο συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί ελάχιστο όριο στο οποιοδήποτε αποτέλεσμα μιας συναλλαγής (output size) το οποίο ορίζεται σε 0,00005430 bitcoins, δηλαδή με τη σημερινή ισοτιμία, περίπου μισό λεπτό του ευρώ. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση, είναι η καταπολέμηση του SPAM των συναλλαγών, στην αλυσίδα των Block. Για παράδειγμα, αν μεταφέρουμε ένα Bitcoin συνολικά σε μία συναλλαγή, με προορισμό χιλιάδες διαφορετικές Bitcoin διευθύνσεις, τότε κάθε μια από αυτές θα πρέπει να ελεγχθεί, εγκριθεί από τους Miners κι αποθηκευθεί σε κάποιο/α μπλοκ της αλυσίδας των μπλοκ. Κάτι που όπως είναι κατανοητό, απαιτεί χρόνο για την επεξεργασία και χώρο για την αποθήκευση. Ειδικά το δεύτερο, αποτελεί ήδη πρόβλημα, αφού η αλυσίδα των μπλοκ έχει ήδη ξεπεράσει τα 8 GBytes και μάλιστα χωρίς καν να έχει γίνει ευρέως αποδεκτό το Bitcoin.

Σύμφωνα με την αλλαγή κανόνα που προωθείται, θα υπάρχει η ευελιξία από τα Mining Pools της «αθέτησης» του συγκεκριμένου κανόνα και της εισαγωγής στην αλυσίδα των μπλοκ συναλλαγών που δεν τον τηρούν. Αυτό θα μπορεί να γίνει με την κατάλληλη τροποποίηση των ρυθμίσεων του λογισμικού του Mining Pool και δεν θα αποτελεί παραβίαση του πρωτοκόλλου. Εξάλλου, η αλλαγή αυτή γίνεται για να αποτραπούν φαινόμενα χρήσης της αλυσίδας των μπλοκ για αποθήκευση πληροφοριών, που δεν σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το Bitcoin, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων (ισχύος και χώρου).

Η προτεινόμενη αλλαγή έχει υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ήδη αρκετές συζητήσεις και διαφωνίες. Τα βασικά ερωτήματα όμως, που δημιουργούν αυτές τις διαφωνίες είναι ελαφρώς διαφορετικά και θα πρέπει να απαντηθούν. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό συναλλαγής του Bitcoin; Πρέπει να στοχεύει σε χαμηλές ή καθόλου αμοιβές; Πρέπει ή όχι να επιτρέπεται η χρήση του Bitcoin για αποθήκευση μικρής ποσότητας πληροφοριών κι αν ναι, πόσο μικρής;

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/