Πώς βλέπει το Paypal το Bitcoin

paypalcrop2-645x250

Το ευρέως διαδεδομένο Paypal, αποτελεί έναν δημοφιλή τρόπο για Online πληρωμές. Πώς βλέπει το Paypal το Bitcoin; Την απάντηση παίρνουμε σε πρόσφατη συνέντευξη του David Marcus, αντιπροέδρου του Paypal, που ρωτήθηκε ξαφνικά από τον δημοσιογράφο του Bloomberg σχετικά με το Bitcoin (2:55):

Έχω ξοδέψει πολύ χρόνο κοιτάζοντάς το Bitcoin το οποίο είναι πραγματικά συναρπαστικό. Ο τρόπος που σχεδιάστηκε και ο τρόπος που ο ενσωματωμένος πληθωρισμός υπάρχει για να πληρώνονται οι miners και όλα αυτά, είναι πραγματικά συναρπαστικά. Νομίζω ότι για εμάς στο PayPal, είναι απλώς ένα ζήτημα αν Bitcoin θα βρε το δρόμο του για το PayPal ή όχι. Το σκεφτόμαστε.

Είτε το Bitcoin γίνει τελικά ένας από τους συνηθέστερους τρόπους πληρωμής, είτε πάψει να υφίσταται κάποια στιγμή σύντομα, το Paypal πρέπει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, κάτι που από ό,τι φαίνεται κάνει ήδη. Αν και το Bitcoin μπορεί δυνητικά να «εκτοπίσει» τον γίγαντα PayPal, αφού οι χρήστες μπορούν να συναλλάσσονται απευθείας μεταξύ τους, σίγουρα υπάρχει χώρος για επιπλέον δραστηριοποίηση. Ας μην ξεχνάμε ότι το PayPal παρέχει κι επιπλέον υπηρεσίες όπως για παράδειγμα η επίλυση διαφορών, μια υπηρεσία που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς οι συναλλαγές στο Bitcoin είναι μη αναστρέψιμες και για αυτό αρκετές φορές είναι απαραίτητη η παρουσία μεσεγγυητή.

Το BitcoinX.gr παρακολουθεί με έκδηλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/