$500.000 σε Bitcoin για προπτυχιακούς φοιτητές του MIT

Ένα ενδιαφέρον project έχει ξεκινήσει στο πανεπιστήμιο MIT. Δύο φοιτητές του ιδρύματος, ο Dan Elitzer και ο Jeremy Rubin, κατάφεραν να συγκεντρώσουν νομίσματα Bitcoin αξίας 500 χιλιάδων δολαρίων, με σκοπό να τα μοιράσουν το φθινόπωρο στους προπτυχιακούς φοιτητές, με κάθε έναν από αυτούς να λαμβάνουν περίπου 100 δολάρια.

Το σκεπτικό

Δεν πρόκειται για ένα εγχειρημα στην τύχη καθώς το MIT αποτελεί την κοιτίδα της τεχνολογικής έρευνας. Έχουν ήδη προετοιμαστεί δραστηριότητες κι εργασίες με τους καθηγητές κι ερευνητές, με σκοπό να μελετήσουν πως θα ξοδέψουν τα Bitcoin οι φοιτητές που θα συμμετέχουν.

Με την ενέργεια αυτή, η ομάδα αναμένει να αναπτυχθεί ακαδημαϊκή αλλά και επιχειρηματική δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο. Με εκατοντάδες φοιτητές άριστης τεχνολογικής κατάρτισης, περιστοιχισμένους από κορυφαίους παγκοσμίως καθηγητές κι ερευνητές, το MIT είναι το τέλειο μέρος για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Οι Rubin και Elitzer δηλώνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν το MIT να διατηρήσει τη μακρά του παράδοση ως το πλέον διαπρεπές εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από τους αποφοίτους του MIT και της κοινότητας Bitcoin. Η ομάδα έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 500 χιλιάδες δολάρια, ποσό που είναι αρκετό για να καλύψει το κόστος του εγχειρήματος, για την απόδοση 100 δολαρίων σε όλους τους 4528 εγγεγραμμένους φοιτητές στο ίδρυμα.

MIT, το μεγαλύτερο «γήπεδο» Bitcoin;

Η ομάδα σκοπεύει να μοιράσει να νομίσματα αυτό το φθινόπωρο, μετατρέποντας με αυτή την κίνηση το MIT στο πρώτο σημείο στον κόσμο με ευρεία πρόσβαση στο κρυπτονόμισμα.

Όσον αφορά τη δημόσια υιοθέτηση, αυτή δυστυχώς παραμένει χαμηλή, αλλά ίσως αυτό αλλάξει.

Δίνοντας στους φοιτητές πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα είναι ανάλογο με το να τους δίναμε πρόσβαση στο Internet κατά την έναρξη της λειτουργίας του.

Οι διοργανωτές δηλώνουν πως πραγματικά δε γνωρίζουν πως θα ξοδέψουν οι φοιτητές τα Bitcoin κι αυτό είναι το όλο θέμα. Το πρόγραμμα προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρηθεί η συμπεριφορά, οι συνήθειες ξοδέματος, πιθανά προβλήματα κι εναλλακτικές χρήσεις του bitcoin. Το καλύτερο από όλα όμως είναι ότι μιλάμε για φοιτητές MIT, οι οποίοι γνωρίζουν «μερικά πράγματα» από τεχνολογία και καινοτομία.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/