Bitcoin νέα ανά τον κόσμο – Ιούλιος 2014

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, το Bitcoin κινείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα πιο πρόσφατα Bitcoin νέα ανά τον Κόσμο.

Νότια Αφρική Νότια Αφρική

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα στη Νότιο Αφρική, όσον αφορά το Bitcoin.

Αρχικά ο γίγαντας των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου της Νότιας Αφρικής Takealot, ανακοίνωσε μέσω Twitter ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin.

Στη συνέχεια, η πύλη πληρωμών PayFast της Νότιας Αφρικής, ενεργοποίησε στην πλατφόρμα της τη δυνατότητα πληρωμής σε Bitcoin. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα, οι περισσότεροι από 30 χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία, αν το επιθυμούν.

Η.Π.Α. – ΚαναδάςΗΠΑ & Καναδάς

Στο Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια αναφορά για καλύτερη αποπληρωμή των υποχρεώσεων των πολιτών,  αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να γίνονται αποδεκτές οι πληρωμές σε Bitcoin, για θέματα που αφορούν π.χ. φόρους, πρόστιμα, αμοιβές, κ.α. Παρόλα αυτά, ο νέος δήμαρχος υποστήριξε πως η αναφορά έγινε πριν αναλάβει ο ίδιος καθώς η προτεραιότητά του θα είναι να χρησιμοποιηθούν άλλοι τρόποι, όπως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, κλπ.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών RingPlus με έδρα το Λος Άντζελες, ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές και σε Bitcoin, Litecoin και Dogecoin για τις υπηρεσίες της.

Ο όμιλος ξενοδοχείων Sandman που εδρεύει στο Βανκούβερ, ξεκίνησε να δέχεται Bitcoin ως τρόπο πληρωμής για τις κρατήσεις ξενοδοχείων. Ο όμιλος ισχυρίζεται ότι αποτελεί την πρώτη εταιρία του χώρου στον Καναδά που δέχεται Bitcoin.

Το ταξιδιωτικό γραφείο CheapAir με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει πωλήσεις αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, με χρήση του Bitcoin. Πολύ κοντά τα νούμερα του Overstock που ανακοινώσαμε πριν μερικούς μήνες.

Η εταιρία Trucoin ανακοινώνει νέα υπηρεσία της προς τους πολίτες των Florida, Massachusetts, Missouri, Montana, New Jersey, New Mexico, South Carolina και Texas, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθεύονται Bitcoin με χρήση καρτών MasterCard και Visa

ΕυρώπηΕυρώπη

Το σπίτι του Bitcoin άνοιξε στο Παρίσι, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το κέντρο των εξελίξεων σχετικά με το Bitcoin στη Γαλλία καθώς και να προωθήσει την ιδέα των κρυπτονομισμάτων.

Japan

Ιαπωνία – Χονγκ Κονγκ

Το ανταλλακτήριο ANX με έδρα το Χονγκ Κονγκ κυκλοφορεί χρεωστική κάρτα που «γεμίζει» με Bitcoin και πληρώνει σε δολάρια. Η χρέωση για φόρτιση της κάρτας είναι 2,5%

Ο διευθύνον σύμβουλος του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου της Ιαπωνίας Rakuten , ανακοίνωσε σε ομιλία του ότι θα ξεκινήσει να δέχεται Bitcoin αργά ή γρήγορα. Τα νέα ανακοινώθηκαν στην τοπική εφημερίδα Mainichi Shimbun. Μια ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια» είναι ότι ο όμιλος Rakuten διαθέτει τη δική του τράπεζα προσφέρει πιστωτικές κάρτες και χρηματιστηριακούς τίτλους και «τρέχει» ιδιόκτητο δίκτυο ηλεκτρονικού χρήματος με τεχνολογία RFID.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/