Bitcoin ATM στην Κύπρο;!

ATM Machine

Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι ο Jeff Berwick σκοπεύει να λειτουργήσει το πρώτο Bitcoin ATM στην Κύπρο. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται να γίνει χρήση του Bitcoin ATM που παρουσιάστηκε ένα μήνα πριν, η είδηση είναι συγκλονιστική αφού έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων γεγονότων που χαρτογραφούν τη στροφή των Ευρωπαίων προς το Bitcoin. Η δυνατότητα να αγοράζει κανείς bitcoins με μετρητά, χωρίς να είναι απαραίτητο να μεταφέρει ευρώ μεταξύ τραπεζών, μοιάζει θεόσταλτη κι αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερες ουρές από τα ATM των τραπεζών προς τα ATM του Bitcoin. Επιπλέον, οι αγορές bitcoins μέσω του ATM θα μπορούν να είναι πλήρως ανώνυμες.

BitcoinATM Logo

Οι συνέπειες ενός Bank-Run αυτού του βεληνεκούς είναι μάλλον ανυπολόγιστες. Αν όντως γίνει αυτό, θα αποτελέσει σίγουρα και σπίθα για την υιοθέτηση του Bitcoin σε καθημερινές συναλλαγές, αφού κρίνουμε πως οι περισσότεροι θα προτιμούν το ηλεκτρονικό νόμισμα έναντι του ευρώ, για να μη χρειάζεται αφενός να μεταφέρουν συνεχώς χρήματα από το ένα ATM στο άλλο αλλά και να εκμεταλλεύονται τη συνεχόμενα αυξανόμενη ισοτιμία του έναντι άλλων παραδοσιακών νομισμάτων (ευρώ, δολάριο, κλπ)


Άγνωστο όμως παραμένει το κατά πόσο μια τέτοια πρακτική θα είναι σύμφωνη και με ποιο τρόπο με την οδηγία του FinCen και κατά πόσο θα «επιτραπεί» σε μια εταιρία η παροχή αυτού του είδους υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, και μόνο η πρόθεση για τη λειτουργία Bitcoin ATM, δείχνει ένα καθαρό ενδιαφέρον για το Bitcoin από επιχειρηματική πλευρά, το οποίο έρχεται την καταλληλότερη περίοδο.

Πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε στο BitcoinATM.com

Επιπλέον αναφορές για την είδηση: Motherboard, DigitalLife, DailyDot, WashingtonPost,

Ευχαριστούμε τον Ανέστη για την αποστολή της είδησης.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: BusinessWeek: Το Bitcoin ενδέχεται να αποτελέσει τον τελευταίο ασφαλή παράδεισο της παγκόσμιας οικονομίας » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin