Εταιρία παιχνιδιών δημιουργεί το πρώτο Bitcoin botnet

Image: Valve

Η ESEA (E-Sports Entertainment Association) είναι η μεγαλύτερη ανταγωνιστική gaming κοινότητα στη Βόρεια Αμερική, η οποία έχει επεκταθεί σε Ευρώπη και Νότια Αμερική, που προσφέρει λογισμικό anti-cheat  ώστε οι παίκτες να παίζουν εναντίων των καλύτερων κι όχι των πονηρότερων. Μέσα στο λογισμικό φαίνεται να εισήχθη κώδικας, που χρησιμοποιούσε τις δυνατότητες των υπολογιστών των περίπου 14 χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίες, για Bitcoin Mining, μετατρέποντάς τους με αυτό τον τρόπο σε Bitcoin botnet μεγάλου μεγέθους.

Παρά το ότι η ιδέα της ενσωμάτωσης κώδικα Bitcoin Mining, είχε συζητηθεί στην εταιρία κι απορρίφθηκε στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συνιδρυτή της Craig Levine,   ένας υπάλληλος κατηγορήθηκε πως προχώρησε αυθαίρετα στην υλοποίηση του σχεδίου την επόμενη ημέρα. Ο ισχυρισμός αυτός δεν ευσταθεί, καθώς υπάρχει ανάρτηση που αναφέρει ότι η εισαγωγή του κώδικα έγινε από την εταιρία κι ενεργοποιήθηκε μόνο σε ορισμένους λογαριασμούς. Αργότερα όμως προέκυψε κάποιο πρόβλημα και ο κώδικας ενεργοποιήθηκε σε όλους τους λογαριασμούς χρηστών. Μέχρι την πρώτη Μαΐου, που ανακαλύφθηκε το γεγονός από έναν χρήστη της υπηρεσίας, η εταιρία φαίνεται να κατάφερε να παράξει περίπου 30 bitcoins.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να τιμωρηθεί η ESEA με πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, από τα οποία θα πληρώσει άμεσα τις 325 χιλιάδες και θα καταβάλει τα υπόλοιπα μόνο αν «παρεκτραπεί» μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

Μοιραστείτε το!

      
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia