Το Bitcoin στο Kreuzberg του Βερολίνου

Τί γίνεται με το Bitcoin λίγο πιο μακρυά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα σε νευραλγικό σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις μέρες μας; Στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στο Kreuzberg, τα πράγματα φαίνεται να έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και στη συνέχεια παραθέτω κάποια σημεία του που προσωπικά θεωρώ σημαντικά:


Αυτό που με έλκει στο Bitcoin είναι η δυνατότητα να μπορώ να ελέγχω τα χρήματά μου και να μπορώ να τα μεταφέρω οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζομαι την έγκριση άλλων και χωρίς να πληρώνω αμοιβές.

Ο υπερβολικός έλεγχος αλλά και η δέσμευση χρηματικών ποσών σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Βλέποντας που πηγαίνει η οικονομία και πως τη χειριζόμαστε, δεν εμπιστεύομαι τα χρήματά μου στις τράπεζες. Πιστεύω πως πριν από δύο χρόνια μάλλον δεν θα το αισθανόμουν τόσο έντονα, αλλά βλέποντας τι έγινε με την Κύπρο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα (πιστωτικά) ιδρύματα γύρω μας.

Από τον Απρίλιο που μας πέρασε, έχει γίνει εμφανής η θέληση του κόσμου να στραφεί σε άλλα συστήματα, λόγω τραγικά εσφαλμένων πολιτικών κινήσεων των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα…

Συνάντησα για πρώτη φορά το Bitcoin εξαιτίας δύο Ισπανών φίλων μου, οι οποίοι ανησυχούσαν πολύ για την πορεία της οικονομίας στην Ισπανία κι αποφάσισαν να επενδύσουν την κληρονομιά τους στο Bitcoin. Ήταν 30 χιλιάδες κι επειδή δεν είναι ευκατάστατοι άνθρωποι, το βρήκα σοκαριστικό, αφού θεώρησα πως ήταν ένα τεράστιο «στοίχημα». Αυτό έγινε πριν από περίπου 3μιση χρόνια και η αξία των 30 χιλιάδων ευρώ έφτασε τις 600 χιλιάδες, συνεπώς έπραξαν πολύ καλά.

…. η οποία σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται πράξη.

Το να μπορείς να πηγαίνεις σε Ασία, Αμερική, Νότια Αμερική, οπουδήποτε θέλεις να πας και να έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις με ένα ενιαίο νόμισμα, θα είναι κάτι ωραίο για τον κόσμο μας.

Διαφορετικές εποχές, διαφορετικές ανάγκες. Στην εποχή μας οι άνθρωποι ταξιδεύουν πέρα από τις κοινότητές τους ή τις χώρες τους. Με την παρούσα κατάσταση, η επίσκεψη μιας άλλη χώρας, που δε διαθέτει το ίδιο νόμισμα, δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία.

Αποφάσισα να δέχομαι bitcoins γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος ψηφιακών πληρωμών και δεν χρειάζεται να πληρώνω άλλους (Visa, Mastercard, κλπ) ποσοστό των χρημάτων μου για να μεταφερθούν τα χρήματα στον λογαριασμό μου.

Η συγκεκριμένη επαγγελματίες, συνοψίζει όλο το «ζουμί» της αξίας και δυναμικής του Bitcoin για τους επαγγελματίες, σε δύο γραμμές.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Ένα σχόλιο

  1. /sigh
    κρατιέμαι να μη σχολιάσω άσχετα πράγματα… αλλά ειλικρινά το βίντεο από το Βερολινάκι με προκαλεί…
    Ωραία η διαφήμιση από την guardian… παρόλα αυτά όμως αυτό που αναφέρθηκε με τα 30.000 που έγιναν 600.000 … είναι και μέρος της προβληματικής οπορτιουνιστικής πλευράς του BTC…

    Οκ, καλώς, να ξέρω πώς θα πληρώσω την επόμενη φορά λοιπόν, χεχε…