Το Bitcoin στο Oxford English Dictionary

Oxford English DictionaryΤο αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης (OED), που δημοσιεύθηκε αλλά και συντηρείται από το Oxford University Press, είναι με σημαντική διαφορά το μεγαλύτερο λεξικό της αγγλικής γλώσσας. Το λεξικό «γεννήθηκε» το 1857 κι ο εμπλουτισμός του συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, προσθέτοντας σε αυτό τις λέξεις και φράσεις που έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται σε ευρεία κλίμακα και ουσιαστικά αποτελούν εξέλιξη της γλώσσας.

Σε μια από τις τελευταίτες και «λαμπερές» ενημερώσεις του OED (Oxford English Dictionary) περιλαμβάνεται και η λέξη Bitcoin όπως διάβασα στο Independent και στη DailyMail. Άλλες ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι οι:

  • Digital detox που όλοι χρειαζόμαστε που και που
  • Hackerspace που λατρεύουμε
  • Unlike
  • Phablet

κι άλλες.

Όπως όλες η γλώσσες, έτσι και η αγγλική είναι ζωντανή και συνεχώς εξελίσσεται, ακολουθώντας τις αντίστοιχες εξελίξεις της τεχνολογίας, των επιστημών αλλά και του ανθρώπου. Επόμενη ψηφιακή στάση για το OED, το Litecoin 🙂

 

 

 

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/