Coinsetter: Παίκτης υψηλών προδιαγραφών

Casascius coins

Ο θαυμαστός κόσμος του Bitcoin έχει ξεκινήσει να ξεφεύγει από τις «ερασιτεχνικές» υλοποιήσεις. Τα Projects που ξεκίνησαν από κάποιο υπόγειο ή «έτρεχαν» από το σαλόνι κάποιου σπιτιού φαίνεται ότι έχουν πλέον εκλείψει, δημιουργώντας έτσι χώρο για πιο επαγγελματικές υλοποιήσεις. Είναι προφανές ότι το Bitcoin δεν είναι πλέον το «παιχνίδι των geeks», κάτι που επιβεβαιώνουν τα δεκάδες καθημερινά δημοσιεύματα στον τύπο και στα ΜΜΕ. Η ιδέα των κρυπτονομισμάτων ήρθε και θα μείνει.

Η Coinsetter είναι μια νεοανερχόμενη εταιρία με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοδοξεί να εμπλακεί στο κομμάτι των υψηλών απαιτήσεων χρηματιστηριακών συναλλαγών και ν’ αποτελέσει τον επαγγελματικό συνδετικό κρίκο της Wall Street με το Bitcoin. Έχοντας εξασφαλίσει κεφάλαιο 500 χιλιάδων δολαρίων των περασμένο Απρίλιο, έχει σχεδόν ολοκληρώσει την πλατφόρμα της, την οποία σκοπεύει να ανοίξει στο κοινό τον Ιούλιο.

Τα κεφάλαια προήλθαν από την Tribeca Venture Partners και τον ιδρυτή και CEO της SecondMarket, Barry Silbert (μέσω του Bitcoin Opportunity Fund), με συμμετοχή angel investors όπως του Jimmy Furland, επιχειρηματία στον τομέα της τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, του Charles Songhurst, επικεφαλή της εταιρικής στρατηγικής της Microsoft και του Ben Davenport, Product Lead του Facebook.

Σκοπός της Coinsetter να κάνει το Bitcoin πιο προσβάσιμο, τόσο σε mainstream όσο και σε θεσμικούς επενδυτές, με γνώμονα την ασφάλεια, τη διαφάνεια, φέρνοντας γνωστές πρακτικές της αγοράς στον «άγριο», εκκεντρικό και εικονικό κόσμο του Bitcoin, προσφέροντας παράλληλα μια απλή εμπειρία χρήστη. Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες σε αυτό το χώρο, η Coinsetter θα φέρει δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμες, όπως shorting and margin trading.  Επιπλέον σκοπεύει να συγκεντρώνει όλες τις συναλλαγές που γίνονται στα υπόλοιπα ανταλλακτήρια, παρέχοντας έτσι τη μεγαλύτερη σταθερότητα. Σκεφτείτε το LLOYD’S του Λονδίνου της αγοράς Bitcoin.

Ο CEO και συν-ιδρυτής της Coinsetter, Jaron Lukasiewicz, μας λέει:

“Όλοι μπορούν να αγοράζουν και να πουλάνε bitcoins αλλά δεν υπάρχει μια έμπιστη πλατφόρμα για συνεχείς συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων. Η Coinsetter μπαίνει στην αγορά ως η πλατφόρμα που θα φέρει την αξιοπιστία, που είναι απαραίτητη για τη διενέργεια συναλλαγών υψηλού όγκου και ταχύτητας”

Σε ερώτηση σχετικά με την ασφάλεια, ο κ. Lukasiewicz σχολίασε:

“Καμία εταιρία δεν έχει ανοσία στο hacking. Είναι ζήτημα υψηλοτάτης προτεραιότητας, στο οποίο εστιάζουμε καθημερινά.”

Αυτό το πετυχαίνουν εν μέρει προσλαμβάνοντας εξωτερικές εξειδικευμένες εταιρίες, για διενέργεια ελέγχων, καθώς και μέσω συμβούλων από εταιρίες ασφάλειας Bitcoin, που τυχαίνουν υψηλής εκτίμησης.

Θα καταφέρει άραγε η εταιρία να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του χώρου; Θα μάθουμε την απάντηση σύντομα.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/