Σε απίστευτα ύψη οι πωλήσεις της KnCMiner

H Σουηδική εταιρεία KNCMiner , η οποία κατασκευάζει εξειδικευμένα μηχανήματα εξόρυξης Bitcoin, καθιέρωσε ένα νέο ρεκόρ στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων: η επιχείρηση πούλησε μηχανήματα Neptune συνολικής αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια 24 ωρών.

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ωρών ο κατασκευαστής κέρδισε 5 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας κάθε μηχάνημα προς $10.000. Αυτό είναι ένα εκατομμύριο ανά ώρα, σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε. Εντούτοις, οι πελάτες θα παραλάβουν τις συσκευές εξόρυξης κατά τη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου του 2014.

Neptune

KNC Neptune

Η επιχείρηση εγγυάται ότι το ASIC του Neptune είναι σε θέση να εξορρύξει μέχρι  2.1 BTC ανά ημέρα με την σημερινή δυσκολία, υπό τους ιδανικούς όρους (που σημαίνει ότι το υλικό πρέπει να λειτουργεί για 24 ώρες συνεχώς, κατ’ ευθείαν στο διαδίκτυο).

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με 20nm chip, επιτρέποντας γρηγορότερη επεξεργασία χρησιμοποιώντας λιγότερο ρεύμα. Η KnCMiner λέει ότι το Neptune μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση ισχύος κατά 30% όταν συγκριθεί με την προηγούμενη γενεά των ASIC Miners, εξαιτίας του νέου τσίπ. Η μείωση κατανάλωσης ισχύος είναι ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους «ανθρακωρύχους» (miners) αυτή τη στιγμή. Με το επίπεδο δυσκολίας συνεχώς να αυξάνεται, η εξόρυξη Bitcoins είναι όλο και λιγότερο κερδοφόρα.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στο Forbes, η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει σήμερα ηλεκτρική ενέργεια αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ημέρα παγκοσμίως.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες: