Ιστορία νομισμάτων στο Βρετανικό Μουσείο

Στην αίθουσα 68 του Βρετανικού Μουσείου εκτίθενται νομίσματα ηλικίας έχω και τεσσάρων χιλιάδων ετών, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των συναλλακτικών μέσων στην πορεία του χρόνου. Από μία τέτοια έκθεση δε θα μπορούσε να λείπει και το Bitcoin αφού αποτελεί κι αυτό πλέον, ένα σχεδόν επίσημο μέσο συναλλαγής, ειδικότερα κατόπιν της άτυπης αναγνώρισής του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παρά το ότι το Bitcoin είναι αμιγώς ψηφιακό νόμισμα, χωρίς φυσική υπόσταση, αυτό δεν το εμποδίζει από το να μπορεί να παρουσιαστεί στην έκθεση δίπλα στα υπόλοιπα νομίσματα. Η φυσική μορφή του Bitcoin ακούει στο όνομα Casascius Bitcoin και πρόκειται ουσιαστικά για ένα νόμισμα μέσα στο οποίο βρίσκεται το private key μιας Bitcoin διεύθυνσης. Η αξία του κάθε νομίσματος προσδιορίζεται από το περιεχόμενο της Bitcoin διεύθυνσης, αλλά και από το υλικό κατασκευής του νομίσματος. Τα νομίσματα των 10 bitcoin είναι κατασκευασμένα από ασήμι, ενώ αυτά των 25 έχουν επικάλυψη χρυσού.

Αν δε μπορείτε να μεταβείτε στο Λονδίνο για να επισκευθείτε την έκθεση, μπορείτε να το κάνετε μέσω ιντερνετ. Και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο σημαντικότερο έκθεμα 😉

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/