Προβλήματα με το GLBSE

Αναταραχές έχει προκαλέσει στην κοινότητα του Bitcoin το αιφνίδιο κλείσιμο του GLBSE (Global Bitcoin Stock Exchange).  Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του είναι λιτή, χωρίς να παρέχει καμία επιπλέον πληροφορία, βάζοντας με αυτό τον τρόπο φωτιά στις φήμες που ήδη έχουν αρχίσει να οργιάζουν.

GLBSE is offlineFor those worried about their bitcoin, please calm yourselves there has been no hack and your coins are safe and all accounted for.I apologize for the lack of notice and the downtime, but there isn’t much choice. We will update our users on Saturday.

Τα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί για το τι μπορεί να έχει συμβεί είναι πολλά, με επικρατέστερα αυτά που κάνουν λόγο για νομικά θέματα κι ακριβώς για αυτό το λόγο δεν ανακοινώθηκαν επιπλέον πληροφορίες.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές των μετοχών όταν επανέλθει σε λειτουργία το ανταλλακτήριο. Οι πιο απαισιόδοξες φήμες, συνδέουν το συγκεκριμένο γεγονός με την ανάμιξη του SEC στο ζήτημα του Pirateat40 και την αντίστοιχη δημιουργία των Pass Through κι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επανέλθει σε λειτουργία το ανταλλακτήριο, μέχρι να ρυθμιστεί από τον FSA (Financial Services Authority).

Το γεγονός συμβαίνει κατά τη χειρότερη δυνατή συγκυρία αφού έπεται προηγούμενων «παράξενων» γεγονότων όπως το κατέβασμα κάποιων ομολόγων χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, η απαξίωση κάποιων τίτλων, αλλά και την πρόθεση ενός ευυπόληπτου μέλους της κοινότητας να προχωρήσει σε πώληση όλων των τίτλων του GLBSE που κατέχει. Γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα τις διάσπαρτες κατηγορίες χρηστών εναντίον του GLBSE οι οποίοι το χαρακτηρίζουν ευθέως ως scam.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 θα πρέπει να υπάρξει κάποια ενημέρωση. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αν τα νομικά σενάρια επιβεβαιωθούν τότε ίσως να είμαστε πολύ κοντά στο σημείο το Bitcoin να χαρακτηριστεί επισήμως ως νόμισμα.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: Το GLBSE έκλεισε » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin