Το GLBSE έκλεισε

Δεν είχε αίσιο τέλος η συνέχεια των προβλημάτων με το GLBSE… Σε μια σύντομη ανακοίνωση προς την κοινότητα, αναφέρθηκε πως ο ιδρυτής του GLBSE αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δικαιοσύνη και γι’ αυτό αναγκάστηκε να σταματήσει πλήρως τη λειτουργία του. Παραμένουν πάντως πολλά αναπάντητα ερωτήματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με το κατά πόσο ισχύει αυτό, αφού δεν έχουν παρουσιαστεί κάποια επίσημα στοιχεία, ή έστω η ίδια η αναφορά του ιδρυτή (Nefario). Άγνωστο παραμένει επίσης το πως θα γίνει η ανάληψη των μετοχών και τον bitcoins, αφού δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην πλατφόρμα ώστε ν’ αντλήσουν στοιχεία οι εκδότες των ομολόγων αλλά και οι ομολογιούχοι.

Αίσθηση έχουν επίσης προκαλέσει περιπτώσεις κατά τις οποίες επετράπη η εγγραφή νέων εταιριών, με την αντίστοιχη καταβολή των εξόδων εγγραφής, ακόμη και μερικές ώρες πριν τη διακοπή της παροχής υπηρεσιών. Ακόμη κι αν το κλείσιμο του GLBSE έγινε ξαφνικά για λόγους ανωτέρας βίας, θεωρούμε αυτονόητη την επιστροφή των χρημάτων που καταβλήθηκαν για τις εγγραφές του τελευταίου μήνα.

Τέλος υπήρξαν κι αναφορές ότι για να μπορέσουν οι χρήστες, είτε πρόκειται για εκδότες ομολόγων είτε για ομολογιούχους, να πάρουν πίσω τα χαρτοφυλάκιά τους, θα πρέπει να καταθέσουν τα πλήρη στοιχεία τους, κάτι που έχει ρίξει επιπλέον λάδι στη φωτιά.

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: Το GLBSE επιστρέφει τα κεφάλαια των χρηστών » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin